Combitraject Z-route en Entree-opleiding

Deelnemers combitraject Z-route en entree-opleiding op excursie Deelnemers combitraject Z-route en entree-opleiding op excursie Deelnemers combitraject Z-route en entree-opleiding op excursie

Combitraject Z-route en Entree-opleiding

In het kort

Woon je sinds kort in Nederland, ben je tussen de 18 en 29 jaar en ben je verplicht om in te burgeren? Dan is het combitraject Z-route en entree-opleiding een mogelijkheid.

Download PDF brochure

Je vindt deze cursus op de volgende locatie(s):

Het combitraject Z-route en entree-opleiding van het Koning Willem I College start altijd met een pre-participatietraject. Dit pre-participatietraject duurt 20 weken. Tijdens de 20 weken kom je 6 dagdelen in de week naar het Koning Willem I College. De inhoud van deze 6 dagdelen is als volgt:

  • 3 dagdelen in de week volg je lessen die horen bij de zelfredzaamheidsroute (Z-route, 800 uur). Tijdens deze lessen leer je meer over Nederland en kennis van de Nederlandse maatschappij
  • 3 dagdelen in de week besteed je aan participatieactiviteiten die horen bij een entree-opleiding. Denk dan aan activiteiten als: creativiteit en persoonlijke ontwikkeling, beroepsoriëntatie, sporten, koken en verschillende excursies

Na 20 weken bekijken we of het combitraject Z-route en entree-opleiding iets voor jou is. 

Denken we dat het combitraject bij je past?
Dan start je met een entree-opleiding op het Koning Willem I College én volg je de uren die nodig zijn om de Z-route af te ronden. Zo combineer je de uren die horen bij de Z-route (800 uur) met het volgen van een mbo opleiding op niveau 1. Entree-opleiding is een ander woord voor een mbo opleiding op niveau 1

Denken we dat het combitraject niet bij je past? 
Dan ga je verder met de zelfredzaamheidsroute. Je krijgt op het Koning Willem I College de uren aangeboden die je nog moet volgen om de Z-route af te ronden (in totaal 800 uur).

Tijdens de eerste 20 weken (het pre-participatietraject) van dit combitraject kom je 6 dagdelen naar het Koning Willem I College. Een dagdeel is van 09.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 16.00 uur. De lestijden na het afronden van het pre-participatietraject ligt aan jouw vervolg.

Start je met het combitraject waarbij je de Z-route en een entree-opleiding combineert?
Dan kom je de hele week (van maandag tot en met vrijdag) naar het Koning Willem I College.

Start je met het vervolg van de Z-route?
Dan kom je drie dagdelen in de week naar het Koning Willem I College. Een dagdeel is van 09.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 16.00 uur.

Het combitraject Z-route en entree-opleiding is geschikt voor jou, wanneer:

  • je sinds kort in Nederland woont
  • en tussen de 18 en 29 jaar bent
  • en van buiten de Europese Unie komt
  • en verplicht bent om in te burgeren

Zelfredzaamheid en het bereiken van een zo hoog mogelijk taalniveau staan centraal tijdens dit combitraject van het Koning Willem I College. Daarnaast biedt dit traject jongeren tussen de 18 en 29 jaar de kans om zich te ontwikkelen tussen leeftijdsgenoten.

Iedereen is anders en leert anders. Bij het Koning Willem I College vinden we het belangrijk dat iedereen de lessen kan volgen op het eigen niveau. Starten met dit traject gaat altijd in overleg met jouw inburgeringsconsulent en trajectbegeleider.

Wat je allemaal leert tijdens dit traject ligt aan de route die is gekozen na het afronden van het pre-participatietraject.

Pas je bij het combitraject Z-route en entree-opleiding? 
Dan ga je verder met een entree-opleiding bij het Koning Willem I College én volg je de uren die nodig zijn om de Z-route af te kunnen ronden.

  • nadat je de 800 aangeboden uren op het Koning Willem I College hebt gevolgd rond je de Z-route af
  • en heb je de examens behaald die horen bij de entree-opleiding? Dan ontvang je een mbo-diploma op niveau 1

Pas je niet te passen bij het combitraject Z-route en entree-opleiding?
Dan ben je verder aan de slag gegaan met de zelfredzaamheidsroute (Z-route). Om de Z-route bij het Koning Willem I College goed af te kunnen ronden moet je 800 uur aan les hebben gevolgd.

Het combitraject Z-route en entree-opleiding bij het Koning Willem I College afgerond? Dan bekijk je samen met jouw inburgeringsconsulent en eventueel trajectbegeleider of coach de vervolgmogelijkheden.

Inschrijven voor het combitraject Z-route en entree-opleiding bij het Koning Willem I College loopt via de gemeente waarin je woont.

Het combitraject van het Koning Willem I College bestaat uit twee onderdelen. Daarom bestaan de kosten ook uit twee onderdelen.

Kosten voor het pre-participatietraject en Z-route
Ben je een asielmigrant en woon je in de gemeente Meierijstad of Oss? Dan worden de kosten van het pre-participatietraject en Z-route (800 aangeboden uren) betaald door de gemeente. 

Kosten voor de entree-opleiding
Het volgen van een entree-opleiding kost geld. Dit noemen we schoolgeld. Om het schoolgeld te kunnen betalen is het mogelijk om studiefinanciering aan te vragen. Het Koning Willem I College kan je hierbij helpen. 

Bij voldoende aanmeldingen starten we in september en februari met dit combitraject.

Gebouw locatie Euterpelaan
Gebouw locatie Muntelaar

Locaties

Je vindt deze cursus op de volgende locatie(s):

Copyright Koning Willem I College 2024