Zelfredzaamheidsroute (Z-route)

Klaslokaal met cursisten Klaslokaal met cursisten Klaslokaal met cursisten

Zelfredzaamheidsroute (Z-route)

In het kort

Woon je sinds kort in Nederland, ben je 18 jaar of ouder en ben je verplicht om in te burgeren? Dan is de zelfredzaamheidsroute (Z-route) een mogelijkheid.

Download PDF brochure

Je vindt deze cursus op de volgende locatie(s):

De zelfredzaamheidsroute (Z-route) bereidt je voor om mee te doen in de Nederlandse samenleving. Je leert de Nederlandse taal op het voor jou hoogst haalbare niveau. Ook leer je meer over Nederland en kennis van de Nederlandse maatschappij. Tijdens de Z-route krijg je 800 uur les aangeboden op het Koning Willem I College. We gaan ervan uit dat je altijd aanwezig bent tijdens de lessen.

Wanneer je de zelfredzaamheidsroute (Z-route) volgt, heb je drie dagdelen in de week les op het Koning Willem I College. De tijden zijn per locatie verschillend.

Locatie 's-Hertogenbosch, Stadionlaan

  • Een dagdeel is van 09.00 tot 12.00 uur of van 12.45 tot 15.45 uur

Locatie Oss, Euterpelaan

  • Een dagdeel is van 09.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 16.00 uur

De zelfredzaamheidsroute (Z-route) is geschikt voor jou, wanneer:

  • je sinds kort in Nederland woont
  • en 18 jaar of ouder bent
  • en van buiten de Europese Unie komt
  • en verplicht bent om in te burgeren
  • en de B1-route te moeilijk is

Iedereen is anders en leert anders. Bij het Koning Willem I College vinden we het belangrijk dat iedereen de lessen kan volgen op het eigen niveau. Voor dat je kan starten met de zelfredzaamheidsroute nodigen we je altijd uit voor een kennismakingsgesprek. Samen kijken we dan naar jouw niveau en leerdoelen. 

Om de zelfredzaamheidsroute (Z-route) bij het Koning Willem I College goed af te kunnen ronden moet je 800 uur aan les hebben gevolgd.

De zelfredzaamheidsroute (Z-route) bij het Koning Willem I College afgerond? Dan kijk je samen met jouw inburgeringsconsulent naar de vervolgmogelijkheden.

Inschrijven voor de zelfredzaamheidsroute (Z-route) bij het Koning Willem I College loopt via de gemeente waarin je woont.

Ben je een asielmigrant en woon je in de gemeente 's-Hertogenbosch of Oss?
Dan worden de kosten van de zelfredzaamheidsroute (Z-route, 800 aangeboden uren) betaald door de gemeente. 

Ben je een gezinshereniger of zelfbetaler?
Dan betaal je € 15,00 per uur. Het is mogelijk om een lening aan te vragen bij DUO. DUO is een organisatie in Nederland, welke alles regelt op het gebied van onderwijs.

Op www.inburgeren.nl vind je meer informatie. Het Koning Willem I College kan je helpen bij het aanvragen van de lening.

Gebouw locatie Stadionlaan
Gebouw locatie Euterpelaan

Locaties

Je vindt deze cursus op de volgende locatie(s):

Copyright Koning Willem I College 2024