Beveiliger 2

Aanmelden voor schooljaar 2024/2025 is helaas niet meer mogelijk.
Wil je in schooljaar 2025/2026 starten met deze opleiding? Inschrijven voor een opleiding kan vanaf 1 november. Meer informatie over aanmelden voor een opleiding vind je hier.

Student beveiliger controleert ID-kaart van bezoeker Student beveiliger controleert ID-kaart van bezoeker Student beveiliger controleert ID-kaart van bezoeker

Beveiliger 2

In het kort

​Droom jij van een baan in de beveiliging? Kun je goed met stress omgaan en ben je fit? Dan is de opleiding beveiliger 2 misschien wel wat voor jou!​

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 2
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 1 jaar
  • Crebo: 25690
Ook te volgen als bol-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over het beveiligen van gebouwen, omgevingen en mensen! Tijdens deze beveiliging opleiding ga je aan de slag met het herkennen van risico's en dreigende situaties. Je leert te letten op afwijkend gedrag, ongewone situaties en personen die zich anders gedragen. Ook leer je hoe je moet reageren op problemen en incidenten en met welke wetten en regels je rekening moet houden. Als beveiliger kom je in aanraking met veel verschillende mensen, daarom ga je ook aan de slag met het voeren van gesprekken. Kort gezegd: je leert alles zodat anderen zich veilig voelen!

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding beveiliger 2.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding. 

Eén dag in de week volg je theorielessen op het Koning Willem I College.

​Aan het einde van de opleiding doe je examen. Hiervoor werken we samen met het externe examenbureau Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB) in Amersfoort. ​

Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld!

Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

​Voordat je begint met werken bij het erkende leerbedrijf word je door de politie gescreend. Het leerbedrijf vraagt dan de zogenaamde 'groene pas' aan bij de korpschef. Om deze pas te krijgen, mag je geen veroordeling (geldboete, taakstraf, vrijheidsstraf) hebben. De politie kijkt acht jaar terug dus je moet, per juni vanaf start schooljaar, langer dan acht jaar in Nederland wonen. Vanaf dat moment start de stage.​

​Woon je nog geen acht jaar in Nederland? Dan moet je een document uit je land van herkomst inleveren waarin staat dat je daar niet in aanraking bent geweest met de politie.​

Met een diploma van de mbo-opleiding beveiliger 2 op zak kun je meteen als beveiliger aan de slag! Een beveiliger is meestal in dienst bij een particuliere beveiligingsorganisatie of een publieke organisatie. Zo kun je bijvoorbeeld gaan werken als persoons-, evenementen-, (lucht)haven-, winkel- of zorgbeveiliger.

Wat je precies doet, hangt een beetje af van de organisatie waar je gaat werken. Zo kun je bij verschillende opdrachtgevers worden geplaatst. Of je voert jouw werkzaamheden uit bij de eigen organisatie. Maar één ding is altijd hetzelfde: jij zorgt voor veilige situaties! Je surveilleert, controleert en treedt op bij ongewenst gedrag. Daarnaast biedt je hulp wanneer dat nodig is. Een beveiliger werkt meestal op onregelmatige tijden.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 3 of 4.

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 295,-
Leerjaar 1 € 350,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.


Vrijwillige kosten
De vrijwillige kosten worden bepaald door het jaar heen

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een diploma entreeopleiding
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Daarnaast moet je werk én een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Extra intakeactiviteit
Je wordt altijd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Een schooldag

Dag
Woensdag
Wet- en regelgeving  
Lunch
pauze
Nederlands  
Rekenen  
Keuzedelen  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Student beveiliging controleert tassen van bezoekers
25% Praktijk
75% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 25% van de opleiding beveiliger 2 besteed je in en aan de praktijk.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid -
7,8 landelijk
Geslaagde studenten 58%
67% landelijk
Afgestudeerden met werk -
92% landelijk
Gebouw locatie Jacob van Maerlantstraat

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Beperkt en betaald parkeren
Copyright Koning Willem I College 2024