Expert IT systems and devices

Opleiding Allround Medewerker IT Systems And Devices Bij KW1C Opleiding Allround Medewerker IT Systems And Devices Bij KW1C Opleiding Allround Medewerker IT Systems And Devices Bij KW1C

Expert IT systems and devices

In het kort

Zorg jij er straks voor dat alle IT-systemen goed werken? Na de opleiding expert it systems and devices weet jij alles van informatiesystemen, computernetwerken, computers en telefoons.

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 4
  • Startmomenten: januari, augustus
  • Duur: 3 jaar
  • Crebo: 25606
  • Regio's: ’s-Hertogenbosch, Land van Cuijk, Meierijstad

Alles over informatiesystemen zoals we die op dit moment én in de toekomst (leren) kennen. Je leert hoe je informatiesystemen ontwikkelt, technische ontwerpen maakt, handleidingen en procedures opstelt en hoe je zorgt voor een goede beveiliging van informatiesystemen. Maar ook hoe je gebruikers van IT-systemen en apparaten op weg helpt. Daarnaast leer je omgaan met de snel veranderende wereld van ICT. Het opdoen van nieuwe kennis is namelijk heel belangrijk! Kort gezegd: deze opleiding leidt je op tot dé IT-specialist van de toekomst!

Net als op de middelbare school volg je vakken. Algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap volg je altijd. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding expert it systems and devices.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Tijdens het eerste leerjaar van de opleiding expert it systems and devices leer je het beroep meteen goed kennen. Dit doe je aan de hand van de basistheorie. Zo maak je kennis met bijvoorbeeld de verschillende IT-systemen en serverbeheer. Vanaf het tweede leerjaar ga je steeds meer de verdieping in. Tijdens projecten leer je meer over het vak, de werkzaamheden en de wereld van ICT. Dan oefen je ook meteen hoe je jouw kennis inzet in de praktijk.

De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Tijdens deze expert IT opleiding van het Koning Willem I College oefen je met nauwkeurig, resultaatgericht en creatief werken. Je krijgt les van docenten die ervaring hebben opgedaan in het bedrijfsleven. De praktijk wordt onder andere aangeboden in projecten. De projecten lijken veel op situaties die je ‘in het echt’ ook tegenkomt. Alleen, of samen met andere studenten, ga je in de projecten aan de slag met het inzetten van jouw kennis en vaardigheden.

Vanaf het tweede leerjaar loop je stage bij een erkend leerbedrijf. De duur van de stageperiode is per leerjaar verschillend. Wat je op school hebt geleerd, breng je tijdens de stage in de praktijk.

Je kiest zelf bij welk leerbedrijf je dit doet, maar het is wel belangrijk dat het leerbedrijf erkend is. Op www.stagemarkt.nl vind je alle erkende bedrijven.

Met een diploma van de opleiding expert it systems and devices op zak kun je aan de slag op de ICT-afdeling van een bedrijf, bij een ICT-bedrijf of bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van website of apps. Jij bent dé expert op het gebied van (computer)netwerken, informatiesystemen en infrastructuren.

In jouw werkzaamheden zorg je ervoor dat alle computernetwerken en informatiesystemen goed werken. Je houdt je bezig met het beheer, de veiligheid en het onderhoud van een geautomatiseerd informatiesysteem. Daarnaast coördineer je het systeemonderhoud en onderhoud je het contact met klanten en leveranciers. Ook stel je richtlijnen en procedures op voor het beheer en gebruik van systemen. Waar nodig ondersteun je applicatiebeheerders en andere gebruikers. Je bent dus iedere dag bezig met netwerken en dat zijn niet alleen de IT-netwerken!

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1* ± € 400,-
Leerjaar 2 ± € 150,-
Leerjaar 3 ± € 250,-
*Kosten zijn exclusief de aanschaf van een laptop


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of een mbo-diploma niveau 3
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Extra intakeactiviteit
Soms word je uitgenodigd voor een intakegesprek.

Een schooldag

Dag
8u
9u
10u
11u
12u
13u
14u
15u
Woensdag
Nederlands  
Coaching  
PraktijklesLeer alles over Windows
Lunch
pauze
ProjectlesIT-netwerken
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Koning In ICT
Koning In ICT
70%
30%
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Het vak van een expert it systems and devices leer je door te doen! Daarom ben je ongeveer 70% van de opleiding bezig in en met de praktijk.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 6,4
6,6 landelijk
Geslaagde studenten 73%
65% landelijk
Afgestudeerden met werk 100%
92% landelijk
Den Bosch, Onderwijsboulevard
Jan Van Cuijkstraat KW1C
Veghel, Muntelaar

Locaties

Je vindt deze opleiding op onderstaande locaties:

Telefoon: 073 624 9 624

Telefoon: 088 017 0 000

Telefoon: 088 017 0 000


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters