Gastheer / -vrouw

Gastheer Vrouw Bol Dutch Cuisine

Gastheer / -vrouw

Algemene informatie

Niveau 2
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25168

Locaties

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg Oss Euterpelaan Cuijk Jan van Cuijkstraat

Je krijgt dan veel praktijklessen. Je werkt met duurzame en biologisch verantwoorde producten. Iedereen binnen de opleiding werkt volgens de filosofie van Dutch Cuisine. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden en technieken. Je past deze direct toe, want je gaat al snel zelf serveren in onze eigen restaurants op het terrein van het Koning Willem I College. Goed om te weten: de praktijklessen zijn ook in de avonduren. 

De meeste theorie- en skills-lessen ondersteunen de praktijklessen. Zo kun je wat je leert direct gebruiken in de praktijk. Je krijgt onder andere les van een Meestergastheer. Iemand die dus alles weet van het vak! Je volgt masterclasses, workshops en inspiratielessen van de Meestergastheer. Ook krijg je de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding meerwaarde. Tijdens de opleiding rond je twee keuzedelen af. 

De opleiding stelt hoge eisen aan je beroepshouding. Wat we van je verwachten? In teamverband werken, service gericht zijn, geen 9 tot 5-mentaliteit hebben, een commerciële instelling en zelfstandig en netjes werken. Veel eisen dus, maar daar staat ook wat tegenover. Je kiest voor een opleiding waarbij je na het behalen van je diploma een grote kans op werk hebt. 

Als gastheer/-vrouw in de horeca heb je een uitdagende en afwisselende baan. Je bent er voor je gasten en luistert goed naar hun wensen. Je geeft informatie over wat er op de menukaart staat en helpt hen om een keuze te maken. Dan neem je de bestelling op, die je later serveergereed maakt en uitserveert. Verder ben je bezig met de voorbereidingen en afrondende werkzaamheden om de beleving van de gasten aangenamer te maken.

Je bent vaak aan het werk als je gasten vrij hebben: in de avonden, weekenden en op feestdagen. Verder moet je goed onder druk kunnen werken. Een goede gezondheid is ook belangrijk, want als gastheer-/vrouw heb je een fysiek zwaar beroep. 

Goed om te weten: in de horeca is er veel behoefte aan goed opgeleide gastheren en gastvrouwen.

In het tweede jaar loop je twee dagen in de week stage. Het is belangrijk dat je je stage goed afrondt, want alleen dan mag je meedoen aan de praktijkexamens. 

Tijdens de stage pas je toe wat je op school hebt geleerd. Maar je leert ook nieuwe technieken en vaardigheden.

Voor je stages moet je zelf een erkend leerbedrijf zoeken. Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor zo'n leerbedrijf. Je krijgt van ons wel begeleiding bij het vinden van een stageplaats.

 

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Deze opleiding wordt ook in samenwerking met Van der Valk Hotel & Restaurants aangeboden. Bij deze variant krijgen studenten een arbeidscontract bij Van der Valk.

Het is mogelijk om de opleiding in 1 jaar af te ronden. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 6,8
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
50% 74%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Gastheer/-vrouw - 77%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Gastheer/-vrouw
Kans op stage
Gastheer/-vrouw
Startsalaris
uurloon
Gastheer/-vrouw - € 7

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleiding op niveau 3 of 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 € 400,-
Leerjaar 2 € 70,-

Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 55,-
Leerjaar 2 € 30,-


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2022
Filters