Haarstylist dame

Kapper

Haarstylist dame

Algemene informatie

Niveau 3
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25642

Locatie

Uden Mondriaanplein

Vanaf het eerste leerjaar maak je kennis met alle praktische en theoretische aspecten van het beroep. Denk hierbij aan het ontvangen van klanten, het uitvoeren van was- en verzorgingsbehandelingen en opbrengen van kleurproducten. Verder het knippen, föhnen en stylen van modellen, het inrollen van permanentwikkels en watergolfrollers. 

Alle theorie- en praktijkexamens worden op school afgenomen. Naast de hiervoor genoemde beroepsvakken doe je ook examen in Nederlands, rekenen en keuzedelen. Ook hoor je te voldoen aan de eisen van loopbaan en burgerschap en de beroepspraktijkvorming.

Voor het volgen van de vaardigheidslessen en afleggen van praktijkexamens hoor je zelf voor geschikte dames- of herenmodellen te zorgen. Dit vraag om zorgvuldige planning en discipline. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Iedereen kent de uitdrukking: 'Als je haar maar goed zit'. Iemand met een verzorgd kapsel ziet er niet alleen goed uit, maar voelt zich vaak ook goed. Als haarstylist dame lever jij daar een belangrijke bijdrage aan. Je zorgt ervoor dat de klanten zich welkom en prettig voelen. Binnen de mogelijkheden van het bedrijf maak je het de klanten zoveel mogelijk naar de zin.

Knippen en kappen is niet alleen een mooi kapsel maken. Het heeft invloed op het totaalbeeld van een persoon. Kappen is een vorm van creativiteit die heel anders is dan andere beroepen: je kunt er iemand gelukkig mee maken. Je klanten komen bij jou voor een professioneel advies en haarbehandelingen zoals een wasmassage, een speciale haarverzorging, knippen en/of snijden, (ont)kleuren, föhnen, stylen, permanenten en watergolven. 

Als haarstylist dame wordt er veel van je verwacht. Dat je je dienstverlenend opstelt en met allerlei soorten mensen kunt omgaan. Dat je vaktechnisch goed bent en gevoel hebt voor verkoop. Maar ook dat je de salon schoon en opgeruimd houdt. Aandacht voor hygiëne en milieu is daarbij heel belangrijk. Een fysiek goede conditie is belangrijk omdat je vaak onder tijdsdruk werkt. Werken in de kappersbranche is uitdagend en iedere dag weer anders. 

Je kunt als haarstylist dame aan de slag bij verschillende soorten kappersbedrijven of voor jezelf gaan werken als ambulant kapper.

Een bbl-opleiding is altijd een combinatie van leren op school en werken in een bedrijf. Je gaat één dag per week naar school. De overige dagen - minimaal 24 uur per week - werk je in een erkend leerbedrijf aan je beroepspraktijkvorming (bpv). Om te mogen starten met de opleiding moet je een arbeidscontract hebben bij een erkend leerbedrijf. 

Kijk op www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

De leslocatie van deze opleiding is bij ZIIN.academy.

Als er genoeg aanmeldingen zijn, kent deze opleiding twee startmomenten. Namelijk in januari en september.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
6 6,7
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
85% 80%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Haarstylist dame - -
Haarstylist heer - -
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Haarstylist heer
Haarstylist dame
Kans op leerbaan
Haarstylist heer
Haarstylist dame
Startsalaris
uurloon
Haarstylist dame - -
Haarstylist heer - -

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 
  • Mbo-diploma niveau 2. Heb je het diploma Kapper niveau 2, dan is een versneld traject mogelijk. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Mbo-opleidingen op niveau 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1* € 380,-
Leerjaar 2 € 285,-
* kosten zijn exclusief de aanschaf van een laptop of tablet

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 30,-
Leerjaar 2 € 30,-


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters