Leidinggevende travel & hospitality / Cosmo Academy

Studenten helpen klanten met het boeken van hun droomreis op het reisbureau van het Koning Willem 1 College Studenten helpen klanten met het boeken van hun droomreis op het reisbureau van het Koning Willem 1 College Studenten helpen klanten met het boeken van hun droomreis op het reisbureau van het Koning Willem 1 College

Leidinggevende travel & hospitality / Cosmo Academy

In het kort

​​Aan de slag in de wereld van toerisme? Hoe je mensen zorgeloos laat genieten van een (zaken)reis leer je tijdens de mbo-opleiding leidinggevende travel & hospitality / cosmo academy!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 4
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 3 jaar
  • Crebo: 25647

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over wat er allemaal komt kijken bij het werken in de wereld van toerisme en recreatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het helpen van klanten bij het boeken van een droomreis, hoe je gasten ontvangt in een hotel en hoe je gasten begeleidt tijdens excursies. Je leert niet alleen goed om te gaan met gasten, maar ook met het team waarmee je werkt. Het (leren) leidinggeven is daarom onderdeel van de opleiding leidinggevende travel & hospitality / cosmo academy. Je gaat aan de slag met personeelsmanagement, het voeren van functioneringsgesprekken en marketing. Kort gezegd: je leert hoe je gasten zorgeloos laat genieten van een vakantie of (zaken)reis én leidinggeven aan collega’s.

Net als op de middelbare school volg je vakken. Algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap volg je altijd. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding leidinggevende travel & hospitality / cosmo academy.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Tijdens het eerste jaar van de opleiding leidinggevende travel & hospitality / cosmo academy volg je een basisjaar. Je krijgt theorielessen, praktijkvakken, werkt in projecten en je leert de wereld van reizen en gastvrijheid kennen. Eén dag in de week volg je workshops, ga je op excursie of breng je een bezoek aan een bedrijf.

In projecten leer je onder andere het organiseren van evenementen. Wat dacht je van een rondleiding in een stad? Jij weet precies hoe je dat doet! Ook doe je examen als reisleider in een echte bus. Naast Nederlands en Engels krijg je les in Duits en eventueel Spaans. En niet te vergeten: ook aan jouw persoonlijke ontwikkeling wordt gedacht. Tijdens de hele opleiding heb je een coach. Deze coach helpt je bij het ontdekken van jouw talenten.

De opleiding leidinggevende travel & hospitality / cosmo academy werkt veel samen met het bedrijfsleven. Lessen worden afgestemd met het werkveld. Daarnaast krijg je soms les van mensen uit de praktijk. Zo bereiden we je goed voor op jouw toekomstige baan!

De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Je leert vooral door te doen! Zo oefen je samen met andere studenten in ons TUI-reisbureau. In dit praktijklokaal ga je aan de slag met het ontvangen van gasten, hoe je hen te woord staat, hoe je gasten in- en uitcheckt én hoe je klachten afhandelt. Daarnaast leer je ook werken met verschillende systemen. Zo ga je aan de slag met het beheren en inrichten van de administratie, zoals dat ook gebeurt bij bijvoorbeeld een reisbureau.

Tijdens de opleiding loop je twee keer stage. De duur van de stageperiode is per leerjaar verschillend. Wat je op school hebt geleerd, breng je tijdens de stage in de praktijk. Het Koning Willem I College werkt samen met erkende leerbedrijven. Samen bieden we stages in binnen- en buitenland aan. Voorbeelden van bedrijven waarmee we samenwerken zijn onder andere TUI, Van der Valk Hotel & Restaurants en Solmar.

Wil je liever zelf op zoek naar een geschikt leerbedrijf? Dat is ook mogelijk, maar het is wel belangrijk dat het leerbedrijf erkend is. Op www.stagemarkt.nl vind je alle erkende bedrijven.

Met een mbo-diploma leidinggevende travel & hospitality / cosmo academy kun je aan de slag in de (zakelijke) reiswereld. Bijvoorbeeld bij een reisorganisatie, hotel, vakantiepark, luchtvaartmaatschappij of evenementenorganisatie. Vaak ben je het eerste aanspreekpunt voor gasten. Je kunt ervoor kiezen om in Nederland te gaan werken, maar ook in het buitenland zijn er veel mogelijkheden. Wat dacht je van een vakantieresort of bij een cruisemaatschappij?

Je hebt afwisselend en verantwoordelijk werk. Zo ben je veel bezig met de wensen en behoeften van klanten. Je ontvangt, informeert en adviseert klanten en gasten. Daarbij zorg je altijd voor de juiste informatie. Ook promoot en verkoop je verschillende producten en diensten. Daarnaast behoren leidinggeven aan een team van collega’s, het opstellen van begrotingen en het bewaken van planningen tot jouw werkzaamheden. Je werkt met verschillende mensen, waarbij de klant altijd op nummer 1 staat.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1 ± € 600,-
Leerjaar 2 ± € 200,-
Leerjaar 3 ± € 75,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.


Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 300,-
Leerjaar 2 € 250,-
Leerjaar 3 € 50,-

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of een mbo-diploma niveau 3
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Extra intakeactiviteit
Je wordt altijd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

De opleiding leidinggevende travel & hospitality / cosmo academy wordt verzorgd door Cosmo Academy. Dit is een onderdeel van het Koning Willem I College. Kijk voor meer informatie op www.wearecosmo.nl.

Wist je dat?

Travel is ...

... de Engelse naam voor reizen.

Wist je dat?

Hospitality betekent ...

... vriendelijk en behulpzaam zijn voor gasten, ze welkom laten voelen en ervoor zorgen dat ze zich comfortabel voelen tijdens hun verblijf of bezoek. Hospitality betekent letterlijk gastvrijheid.

Een schooldag

Dag
Donderdag
FrontofficePraktijkles over baliewerkzaamheden
ToerismeAan de slag met het onderwerp toerisme
LandenkennisWat weet jij over de wereld?
Lunch
pauze
Nederlands  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
30% Praktijk
70% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Zo'n 30% van de tijd. Hoewel de praktijk heel belangrijk is tijdens de opleiding leidinggevende travel & hospitality / cosmo academy, ben je ook veel bezig met de theorie. De theorie is erg belangrijk om de werkzaamheden in de praktijk goed te kunnen uitvoeren!

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 7,6
7 landelijk
Geslaagde studenten 68%
77% landelijk
Afgestudeerden met werk -
85% landelijk
Gebouw locatie Vlijmenseweg

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Hoofdingang: Henri Dunantstraat
Copyright Koning Willem I College 2024