Managementassistent

Office & Management 03

Managementassistent

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25728

Locaties

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg Oss Euterpelaan Veghel Muntelaar

De naam van de opleiding managementassistent geeft al aan dat je hier niet alleen leert notuleren. Je wordt opgeleid tot een professional die anderen assisteert, maar ook zelfstandig werkzaamheden uitvoert. De hele opleiding is sterk praktijk- en projectgericht. Je organisatietalent laat je zien bij projecten waarbij je alles in goede banen leidt, zoals bijeenkomsten of zakenreizen. 

Bij het vak 'planning en organisatie' maak je draaiboeken en vraag je offertes op van verschillende vergaderlocaties. Je nodigt deelnemers uit voor een bijeenkomst en zorgt dat ze de (vergader)stukken krijgen. De schoolvakken sluiten naadloos aan op de projecten. Je krijgt Nederlands, Engels, secretariële vaardigheden, bedrijfseconomie/rekenen, online media en management. En je leert offertes op te stellen. Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je mag zelf kiezen uit de volgende keuzedelen: Duits, digitale vaardigheden gevorderd, oriëntatie op ondernemerschap en voorbereiding op hbo. 

Tijdens de opleiding ga je diverse keren op bedrijfsbezoek. Ook krijg je lessen van gastleraren. Zij brengen praktijkervaring mee op het gebied van bijvoorbeeld etiquette en gastvrouwschap.

Als managementassistent ondersteun je de manager van een organisatie. Je beheert de agenda, onderhoudt het relatienetwerk, organiseert bijeenkomsten en evenementen en je regelt reizen en accommodaties.

Je bent flexibel en verantwoordelijk voor de interne en externe contacten. Je spreekt je manager via Whatsapp, mail, videoconferenties of over de telefoon. Zo nodig schakel je moeiteloos over naar het Engels. Kortom: je bent de assistent en ook de regisseur van de manager!

Je kunt een baan vinden in bijna alle soorten bedrijven en organisaties. Van een regionaal ziekenhuis tot een internationaal advocatenkantoor. Van een kleine startup tot een bekende multinational.

In het tweede en derde leerjaar loop je een half jaar stage (twee keer 20 weken). In leerjaar twee mag dit ook in het buitenland. 

Voor je stages moet je zelf een erkend leerbedrijf zoeken. Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor zo'n leerbedrijf. 

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

De officiële benaming voor deze opleiding is office & management support specialist. Deze naam staat dan ook op alle officiële documenten die je vanuit het Koning Willem I College krijgt.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg. Advies: economie en/of maatschappijleer
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree en hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 € 360,-
Leerjaar 2 € 160,-
Leerjaar 3 € 115,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2022
Filters