Marketing & Communicatie

Medewerker Marketing & Communicatie

Marketing & Communicatie

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25727

Locatie

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg

Ben je creatief? Houd je van reclame en ben je actief op (bijna) alle social media? Volg dan op het Koning Willem I College de opleiding marketing & communicatie.

Je werkt aan projecten op het gebied van marketing, communicatie en evenementen. Zo leer je tijdens het marketingproject hoe je marktonderzoek doet en hoe je nieuwe producten promoot met video en online media. Hoe je een nieuwe uitstraling en imago bedenkt voor bedrijven leer je tijdens het communicatieproject. Daarnaast neem je deel aan het interdisciplinaire project zakelijke dienstverlening. Hierbij werk je samen met studenten van andere opleidingen aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven. Je leert bijvoorbeeld vaardigheden op het gebied van frontoffice, communicatie en gegevensverwerking.  

Natuurlijk krijg je ook de theorie aangeboden. Denk hierbij aan de theorie van onder andere marketing, communicatie, evenementenorganisatie, digitale vaardigheden, vormgeving en commerciële calculaties. Wel werken we zoveel mogelijk praktijkgericht met echte opdrachtgevers.   

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding. 

Met een diploma marketing & communicatie ben je breed inzetbaar. Zo assisteer je bijvoorbeeld  bij het maken van marketingplannen. Je bedenkt reclamecampagnes en voer je marktverkenningen en marktonderzoeken uit. Daarnaast beheer je vaak de social media, zoals Instagram, Facebook en LinkedIn en ontwikkel je content die aansluit bij de merkbeleving. 

Je werkt meestal bij een bedrijf, een niet-commerciële organisatie of bijvoorbeeld de overheid. Ook in de event-, muziek- en entertainmentbranche liggen kansen voor jou! Als professional ben je actief en proactief. Je neemt initiatieven en improviseert waar nodig. Je stelt je flexibel en dienstverlenend op. En je vindt het leuk om zowel zelfstanding als in teamverband te werken.

Een bbl-opleiding is altijd een combinatie van leren op school en werken in een bedrijf. Je komt één dag in de week naar het Koning Willem I College. De overige dagen - minimaal 24 uur per week - werk je in een erkend leerbedrijf aan je beroepspraktijkvorming (bpv). Om te mogen starten met de opleiding moet je een arbeidscontract hebben bij een erkend bpv-bedrijf. 

Kijk op www.stagemarkt.nl voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op 'Aanmelden voor deze opleiding' en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier.

De officiële benaming van deze opleiding is marketing & communication specialist. Deze naam staat dan ook op alle officiële documenten die je vanuit het Koning Willem I College krijgt.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Mbo-diploma niveau 3
  • Minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree en hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 € 435,-
Leerjaar 2 € 420,-
Leerjaar 3 € 0,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters