Medewerker evenementenorganisatie

Studenten medewerker evenementenorganisatie aan de slag bij een evenement Studenten medewerker evenementenorganisatie aan de slag bij een evenement Studenten medewerker evenementenorganisatie aan de slag bij een evenement

Medewerker evenementenorganisatie

In het kort

Ben jij flexibel, enthousiast en sociaal? Wil jij graag evenementen organiseren? Dan is de bbl-opleiding medewerker evenementenorganisatie écht iets voor jou.

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 4
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 3 jaar
  • Crebo: 25749
Ook te volgen als bol-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Je leert om de beste versie van jezelf te zijn. Tijdens de opleiding medewerker evenementenorganisatie leer je vaardigheden die belangrijk zijn bij het organiseren van evenementen. Wat dacht je van plannen, samenwerken met opdrachtgevers en leveranciers? Ook ga je aan de slag met kritisch denken, creativiteit en probleemoplossend vermogen. Zo ben je goed voorbereid op jouw toekomst. Kort gezegd: je leert alles zodat jij de mooiste evenementen kan organiseren!

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding medewerker evenementenorganisatie.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Het eerste jaar van deze mbo-eventmanagement opleiding ben je een Creator. Je maakt kennis met de wereld van evenementen en wat er allemaal bij komt kijken. Je gaat aan de slag met verschillende onderwerpen van het vak. 

Tijdens deze evenementen opleiding mbo bbl ga je al snel aan de slag in de praktijk bij jouw leerwerkbedrijf. Zo organiseer je al snel échte evenementen. Rond je het tweede jaar goed af? Dan ben je helemaal klaar voor jouw rol als Producer!

In je derde jaar ben je een Producer. Dit betekent dat je jouw talenten en skills gebruikt om jezelf te ontwikkelen als expert op het gebied van evenementenorganisatie.

Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld!

Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Kansen genoeg! Met een mbo diploma medewerker evenementenorganisatie ben je een echte alleskunner. Zo zijn er mogelijkheden bij evenementenbureaus, concertzalen, poppodia of festivalorganisaties.

Doordat je vaardigheden als plannen, organiseren en samenwerken leert, kun je eigenlijk alle kanten op. Tijdens jouw werk overleg je met opdrachtgevers, maak je een plan van aanpak en regel je (bijna) alle zaken die horen bij een evenement. Van vervoer tot beveiliging en van artiestenbegeleiding tot aan de catering. Maar ook voor het maken van een draaiboek en het bewaken van planningen en begrotingen draai jij je hand niet om!

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 715,-
Leerjaar 1 ± € 435,-
Leerjaar 2 ± € 335,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of een mbo-diploma niveau 3
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Daarnaast moet je werk én een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? In de eerste paar weken van de opleiding kun je daar nog naar op zoek. Voor de kerstvakantie moet je een leerbedrijf hebben gevonden. Anders kun je de opleiding medewerker evenementenorganisatie helaas niet vervolgen.

Een schooldag

Dag
Woensdag
Burgerschap  
Engels  
Nederlands  
Lunch
pauze
ProjectlesProject Evenementen: aan de slag met de theorie, vormgeving en communicatie
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Student deelt portofoons uit
75% Praktijk
25% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 75%! Tijdens de bbl-opleiding medewerker evenementenorganisatie ben je tijdens jouw werk bij het erkende leerbedrijf al veel bezig in en met de praktijk.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid -
- landelijk
Geslaagde studenten -
- landelijk
Afgestudeerden met werk -
- landelijk
Gebouw locatie Vlijmenseweg

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Hoofdingang: Henri Dunantstraat
Copyright Koning Willem I College 2024