Medewerker evenementenorganisatie

Medewerker evenementenorganisatie (1)

Medewerker evenementenorganisatie

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25749

Locatie

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg

Ben jij goed in organiseren? En houd je van evenementen zoals festivals, bedrijfsuitjes, zakelijke bijeenkomsten, grote congressen of theater- en muziekevenementen? Volg dan op het Koning Willem I College de opleiding tot medewerker evenementenorganisatie.

Het eerste jaar is een algemeen vormend basisjaar. In dit jaar leer je alle basisbegrippen rondom het vakgebied evenementenorganisatie. Je haalt je praktijkbewijs en maakt dan ook kennis met het evenementenbureau van het Koning Willem I College. De eerste evenementen liggen dan al op je te wachten. Enkele uren per week werk je aan praktische opdrachten die komen uit de evenementenbranche. Bij twijfel kun je na het eerste jaar nog overstappen naar de opleiding marketing & communicatie.

In het tweede jaar werk je aan verdieping van de benodigde kennis en vaardigheden. Zowel in de klas als in de praktijk. Een deel van de week werk je weer bij het evenementenbureau van ons college. Dit jaar krijg je ook je eerste examens.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding. Door examenprojecten op school en op je stage laat je zien dat je de juiste persoon bent om door te studeren op het hbo, of om te gaan werken in een uitdagende functie.

Als medewerker evenementenorganisatie assisteer je bij het organiseren van concerten, festivals, braderieën, sportevenementen, kinderevenementen, open dagen, vergaderingen, uitjes en congressen. Het is een veelzijdige en vaak ook hectische baan. Er moet altijd heel veel geregeld worden. En dat moet goed gebeuren, want een evenement kun je niet over doen als het misgaat! Je hebt vaak contact met de opdrachtgever, maar ook met andere betrokken partijen, zoals artiesten, sprekers, vervoerders, ontwerpers, cateraars, de locatiemanager en beveiligers. Op de dag waarop het evenement plaatsvindt, ben je aanwezig en ben je de 'spin in het web'.

Je bent meestal in dienst bij een evenementenorganisatiebureau. Ook kun je aan de slag bij een museum, een evenementenhal, een groot hotel, de gemeente, een conferentiecentrum of in een theater. Alle grote bedrijven in Nederland hebben een afdeling die verantwoordelijk is voor de organisatie van hun evenementen. Volop mogelijkheden dus!

Bij deze baan is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken en communiceren. Je denkt en handelt voortvarend. Ook heb je een commerciële, dienstverlenende en kwaliteitsbewuste inslag. En je gaat gemakkelijk met allerlei soorten mensen om. 

Een bbl-opleiding is altijd een combinatie van leren op school en werken in een bedrijf. Je komt één dag in de week naar het Koning Willem I College. De overige dagen - minimaal 24 uur per week - werk je in een erkend leerbedrijf aan je beroepspraktijkvorming (bpv). Om te mogen starten met de opleiding moet je een arbeidscontract hebben bij een erkend bpv-bedrijf. 

Kijk op www.stagemarkt.nl voor een erkend leerbedrijf. 

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op 'Aanmelden voor deze opleiding' en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- -
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
- -
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Medewerker evenementenorganisatie - 86%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Medewerker evenementenorganisatie
Kans op stage
Medewerker evenementenorganisatie
Startsalaris
uurloon
Medewerker evenementenorganisatie - € 10

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Mbo-diploma niveau 3
  • Minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree en hbo niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 € 435,-
Leerjaar 2 € 335,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters