Medewerker fastservice

Studenten horeca opleiding aan het werk in de Mensa op het Koning Willem 1 College Studenten horeca opleiding aan het werk in de Mensa op het Koning Willem 1 College Studenten horeca opleiding aan het werk in de Mensa op het Koning Willem 1 College

Medewerker fastservice

In het kort

Bereid je graag eten waarvan mensen onderweg genieten? En vind je contact met klanten leuk? Kijk dan eens naar de mbo-opleiding medewerker fastservice!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 2
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 1 jaar
  • Crebo: 25178
Ook te volgen als bol-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

​​Alles over het maken en bereiden van fastfood! En dat is niet alleen maar ongezond eten. Of het nu gaat om een pizza, broodje of salade: het moet goed smaken en snel klaar zijn. Tijdens deze fastservice opleiding ga je aan de slag met voeding, dranken, ingrediënten en hygiënisch werken. Je maakt kennis met foodconcepten, de verschillende mogelijkheden van fastservice en hoe je de kwaliteit van het eten kunt verbeteren. Ook het bestellen en ontvangen van goederen en omgaan met klanten komt aan bod. 

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding medewerker fastservice.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Tijdens de opleiding medewerker fastservice ga je op het Koning Willem I College eerst met de theorie aan de slag. Daarna wordt er tijdens de praktijklessen in de keuken geoefend. De lesstof wordt aangeboden via een digitale methode. Deze kun je altijd op je telefoon of laptop/computer openen. 

Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld!

Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Met een diploma van de opleiding medewerker fastservice op zak kun je meteen aan het werk. Bij een lunchroom, cafetaria, ijssalon, fastfoodrestaurant of in een bedrijfskantine bijvoorbeeld. Jij zorgt ervoor dat jouw klanten snel een lekker gerecht eten. 

Samen met collega's bereid en verkoop je gerechten. Bijvoorbeeld snacks, kleine maaltijden en een drankje. De gerechten smaken goed én zien er lekker uit! Ook bestel en ontvang je ingrediënten voor de gerechten, houd je de voorraad bij en vul je aan waar nodig. Je houdt de keuken en verkoopbalie schoon, bent vriendelijk tegen de klanten en zorgt ervoor dat klanten het naar hun zin hebben.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 3 of 4.

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 295,-
Leerjaar 1 ± € 162,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een diploma entreeopleiding
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Daarnaast moet je werk én een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Een schooldag

Dag
Woensdag
Rekenen  
TheorielesKwaliteit en hygiëne
Lunch
pauze
PraktijklesBereiden van gerechten
Burgerschap  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Student vult bord met maaltijdsalade
40% Praktijk
60% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 40% van de opleiding medewerker fastservice besteed je in en aan de praktijk. Dit doe je op school en bij het erkende leerbedrijf waar je werkt.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid -
7,1 landelijk
Geslaagde studenten -
61% landelijk
Afgestudeerden met werk -
89% landelijk
Gebouw locatie Onderwijboulevard

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Copyright Koning Willem I College 2024