Medewerker fastservice

medewerker fastservice

Medewerker fastservice

Algemene informatie

Niveau 2
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 1 jaar
Crebo 25178

Locatie

's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard

Tijdens de eenjarige opleiding Medewerker fastservice leer je hygiënisch te werken in een professionele omgeving. Je leert hoe je moet snijden en hoe je allerlei producten bereidt. Denk hierbij aan brood, vlees, groenten enzovoorts. Daarnaast leer je: 

  • Ontvangen en bestellen van goederen; 
  • Bereidingstechnieken en mise en place;
  • Kennis over waren;
  • Kennis over dranken:
  • Gastvrij handelen 

Op school ga je eerst met de theorie aan de slag. Daarna wordt er tijdens de praktijklessen in de keuken geoefend. Tijdens de opleiding werk je met een digitale methode die je altijd op je telefoon of laptop/computer kunt openen. 

De opleiding bestaat uit een basisonderdeel, een profieldeel en keuzedelen. Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding. Daarnaast volg je algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen, sociale vaardigheden en burgerschap. 

Wij adviseren je om voor deze opleiding het volgende zelf aan te schaffen: een laptop, eenvoudige rekenmachine, A4-lijntjes papier en potloden, pennen en gum. 

Als Medewerker fastservice ga je aan de slag bij bedrijven waar mensen snel een lekker gerecht willen eten. Je zorgt voor een hygiënische bereiding van gerechten die lekker smaken én er mooi uitzien. Dit alles doe je in een professionele keuken. Je bent klantvriendelijk en zorgt ervoor dat gasten het tijdens hun verblijf naar hun zin hebben. Hygiëne is hierbij heel belangrijk! 

Vanaf de vierde lesweek loop je vier dagen in de week stage bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van jouw beroep. Je komt één dag in de week naar het Koning Willem I College. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een werkplek. 

Kijk op www.stagemarkt.nl voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 7,1
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
- 70%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Medewerker fastservice - 90%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Medewerker fastservice
Kans op leerbaan
Medewerker fastservice
Startsalaris
uurloon
Medewerker fastservice - € 9

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg 
  • Diploma entreeopleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.  

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Mbo-opleidingen op niveau 3.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 270,-
Leerjaar 1 ± € 162,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters