Medewerker facilitaire dienstverlening

Entree Medewerker Facilitaire Dienstverlening (3)

Medewerker facilitaire dienstverlening

Algemene informatie

Niveau 2
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25959

Locatie

's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard

De lessen worden aangeboden in zeven modules. Deze mag je in je eigen tempo doorlopen. Aan het begin van de week maak je een planning met je docent waar je die week aan gaat werken. Eerst bestudeer je de theorie en beantwoord je de vragen, daarna ga je aan de slag met een praktijkopdracht. Je wordt hierbij begeleid door de docent.

Je leert onder meer: ruimtes klaarzetten, aanspreekpunt zijn, administratieve taken uitvoeren, aandacht voor veiligheid, assisteren bij voorraadbeheer, onderhoud- en herstelwerkzaamheden en cateringwerkzaamheden. Ook leer je om een juiste beroepshouding te laten zien. Hoe je klantgericht werkt en hoe jij je representatief en sociaal vaardig opstelt. Ook krijg je algemeen vormende vakken zoals burgerschap, Engels, Nederlands en rekenen.

Na elk half jaar mag je examen doen in de modules die je af hebt. Ben je een snelle student? Dan kun je de opleiding sneller afmaken.

De kennis en vaardigheden die je leert op het Koning Willem I College pas je bovendien toe tijdens de stageperiodes gedurende de opleiding. De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldeel en keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

We adviseren je om voor deze opleiding het volgende aan te schaffen: laptop, eenvoudige rekenmachine, A4 lijntjespapier, potloden, pennen en gum. 

Facilitair medewerkers zijn overal, elke grote instelling heeft diverse facilitaire diensten. De receptionist ontvangt je bij de ingang en geeft je informatie, in de kantine kun je een broodje kopen en de conciërge zorgt ervoor dat alle onderdelen van het gebouw goed blijven functioneren. Als er iets kapot is wordt het gerepareerd. Ook bij een groot concert of festival vind je vaak facilitair medewerkers, we noemen dit dan party en evenementen catering. Van De Tweede Kamer tot DJ Tiësto tot je eigen school, facilitair werk vind je overal!

Als facilitair medewerker zorg je ervoor dat mensen zich prettig voelen op de locatie. Je wijst klanten de weg, bereidt eenvoudige gerechten, je serveert drankjes en bent goed op de hoogte van de hygiëneregels in de horeca. Verder zorg je voor een veilig en schoon gebouw.

In je werk word je aangestuurd door je leidinggevende. Je werkt volgens de regels en voorschriften van het bedrijf of de organisatie en de geldende hygiëneregels.

Je kunt een baan vinden in bijvoorbeeld een ziekenhuis, verpleeghuis, bedrijfskantine, school, theater of kantoorgebouw. Ook kun je gaan werken in de party en evenementen catering. Zie jij jezelf al werken op een groot festival of feest?

Wat voor type mens je als facilitair medewerker moet zijn? Je ziet er netjes uit en je bent graag actief bezig. En je vindt het leuk om contact te hebben met klanten en collega's.       

Om te kunnen starten met de opleiding moet je minimaal 24 uur per week werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Dit kan een schoolkantine zijn, een verzorgingstehuis, een ziekenhuis, een bedrijf, kortom je hebt vele mogelijkheden om werk te vinden.

De beroepspraktijkvorming heeft de duur van de opleiding (twee jaar). Je moet bij de start van de opleiding een BPV-overeenkomst bij een erkend leerbedrijf overleggen.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg 
  • Diploma entreeopleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.  

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Mbo-opleidingen op niveau 3 of 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 295,-
Leerjaar 1 € 300,-
Leerjaar 2 € 15,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters