Medewerker ICT support

IT Systems & Devices 05

Medewerker ICT support

Voel je je thuis in virtual reality? Communiceer je goed in bits & bytes? Vind je het ook leuk om dienstverlenend te zijn? Dan is de opleiding Medewerker ICT support misschien iets voor jou. In deze opleiding komen al jouw talenten bij elkaar!

Naast de benodigde vakkennis en vaardigheden leer je hoe je goed kunt samenwerken en hoe je nieuwe kennis in de veranderende ICT-branche oppikt.

Voor een ICT'er zijn goede communicatieve vaardigheden belangrijk. Je ondersteunt namelijk de gebruikers. In de lessen speelt het werk dat je verricht achter een servicedesk een grote rol. De lesstof bestaat verder uit het installeren en beheren van hard- en software.

Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding. 

Je wordt getoetst door middel van praktijkexamens, zogenaamde Proeven van Bekwaamheid. Tijdens deze examens moet je laten zien wat je geleerd hebt.

Als medewerker ICT support vind je meestal een baan bij een ICT-bedrijf of op de ICT-afdeling van een bedrijf. 

Wat je daar gaat doen? Denk aan het installeren van hard- en software en het aanleggen en onderhouden van netwerken. Ook los je problemen met computers en netwerken op. En dat doe je zo snel en goed dat je collega’s geen of nauwelijks last hebben van de storingen.

De wereld van de ICT verandert continu en steeds sneller. Je moet dus niet alleen met de ICT vraagstukken van vandaag bezig zijn, maar ook nieuwsgierig zijn naar nieuwe (technische) ontwikkelingen. Als ICT-professional ben je verder nauwkeurig, resultaatgericht, en je beschikt over doorzettingsvermogen en creativiteit. En een beetje mensenkennis helpt ook.

Tijdens je opleiding loop je stage bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van je beroep. In het eerste jaar, vanaf half maart drie dagen per week. En in het tweede jaar, tot half maart twee dagen per week. 

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf. 

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg 
  • Diploma verwante entreeopleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken. 

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Mbo-opleidingen op niveau 3 of 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1 € 319,-
Leerjaar 2 € 97,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters