In het kort

Ben je altijd al handig geweest met computers? En zorg je er graag voor dat alles rondom ICT goed werkt? Dan is deze opleiding medewerker ict support bol iets voor jou.

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 2
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 2 jaar
  • Crebo: 25999

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over het uitvoeren van werkzaamheden die horen bij een medewerker ICT support! Tijdens deze ICT-opleiding leer je het gebruiksklaar maken van computers, het beheren van hardware en het installeren van software. Ook ga je aan de slag met het vervangen van onderdelen, het repareren van laptops, communiceren en mensen helpen die problemen hebben met hun laptop, telefoon of netwerk. De wereld van ICT verandert iedere dag, daarom leer je ook hoe je alle ontwikkelingen snel oppikt.

Net als op de middelbare school volg je vakken. Algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap volg je altijd. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding medewerker ict support.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding. 

Tijdens deze medewerker ict support opleiding volg je naast theorielessen, ook praktijklessen. Door vooral zelf te ‘doen’ leer je de werkzaamheden snel goed kennen. Zo ontdek je waar je goed in bent en haal je het beste uit jezelf!

De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Samen met andere studenten ga je aan de slag met werkzaamheden die horen bij het beroep van een medewerker ict support. Zo oefen je met mensen helpen bij een ICT servicedesk, communiceren met verschillende mensen en het repareren van computers en andere ICT-middelen.

Ieder leerjaar loop je stage bij een erkend leerbedrijf. De duur van de stageperiode is per leerjaar verschillend. Wat je op school hebt geleerd, breng je tijdens de stage in de praktijk.

Je kiest zelf bij welk leerbedrijf je dit doet, maar het is wel belangrijk dat het leerbedrijf erkend is. Op www.stagemarkt.nl vind je alle erkende bedrijven.

Met een mbo-diploma van de opleiding medewerker ict support bol op zak kun je meteen aan de slag! Bij een ICT-bedrijf of een ICT-afdeling van een groot bedrijf bijvoorbeeld. Jij zorgt ervoor dat alle laptops, smartphones, printers en netwerken goed werken.

Krijgt de afdeling sales nieuwe laptops? Aan jou de taak om ze gebruiksklaar te maken. Ook geef je duidelijk uitleg. Is er een storing of werkt een printer niet meer? Dan weet jij precies hoe je dit moet oplossen. Dit doe je zo snel en zo goed mogelijk. In jouw werk volg je altijd de juiste regels en procedures. Jij helpt mensen graag!

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 3 of 4.

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1 € 319,-
Leerjaar 2 € 97,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een diploma entreeopleiding
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Een schooldag

Dag
Woensdag
Nederlands  
Theorie- en praktijklesHardware
Lunch
pauze
Netwerk infracstructuur  
Burgerschap  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Student medewerker ICT support achter laptop
25% Praktijk
75% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 25% van de opleiding medewerker ict support bol besteed je in en aan de praktijk. De overige tijd ben je bezig met de theorie. De theorie helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 6,8
6,9 landelijk
Geslaagde studenten 64%
67% landelijk
Afgestudeerden met werk -
68% landelijk
Gebouw locatie Onderwijboulevard
Gebouw locatie Euterpelaan
Gebouw locatie Jan van Cuijkstraat
Gebouw locatie Muntelaar

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Copyright Koning Willem I College 2024