Stukadoor

Stukadoor

Stukadoor

Algemene informatie

Niveau 2
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25038

Locatie

Rosmalen Meester Vriensstraat

Draag jij graag de verantwoordelijkheid en ben je oplossingsgericht? En wil je werken in de afbouwbedrijfstak? Dan is dit een baan die bij je past: stukadoor.

In de lesweken op school ga je vooral praktisch aan de slag. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als stukadoor werk je veelal in loondienst bij bedrijven binnen de afbouwbedrijfstak, specifiek in de stukadoorssector. Je kunt ook als zelfstandige werkzaam zijn. 

Je brengt vertin-, raap- en afwerklagen aan op verschillende ondergronden. Je voert jouw werkzaamheden uit voor diverse opdrachtgevers binnen de sectoren woning- en utiliteitsbouw. Je voert jouw werkzaamheden zowel binnen als buiten uit en hebt ook te maken met werken op hoogte. Afhankelijk van het bedrijf kunnen de werkzaamheden geconcentreerd zijn op bepaalde typen stukadoorswerk.

Je werkt aan projecten die verschillen van complexiteit, afhankelijk van de omstandigheden en toe te passen technieken. Je speelt in op de wensen van de opdrachtgever en houdt rekening met omgevingsfactoren zoals luchtvochtigheid en temperatuur.

Daarnaast ben je communicatief vaardig en stem je je werkzaamheden proactief af met alle betrokkenen. Hierin heb je soms ook een adviserende rol. Je bent in staat afwegingen te maken als het gaat om tijd, kosten en kwaliteit.

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Tijdens je opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van je beroep.

Je werkt vier/vijf dagen per week in een erkend leerbedrijf en je komt één dag per 14 dagen en vier blokken van vier dagen naar het Koning Willem I College. De lesdagen zijn van 08.00 uur tot 16.00 uur.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Wij adviseren je een gereedschapskist aan te schaffen. Uitleg volgt bij de start van de opleiding.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
7,1 7,1
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
77% 70%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Stukadoor - 95%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Stukadoor
Kans op leerbaan
Stukadoor
Startsalaris
uurloon
Stukadoor - € 12

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op niveau 3 of 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 270,-
Leerjaar 1 € 378,-
Leerjaar 2 € 23,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 150,-


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters