Gezel stukadoor

Gezel stukadoor

Gezel stukadoor

Algemene informatie

Niveau 3
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25037

Locatie

Rosmalen Meester Vriensstraat

Draag jij graag de verantwoordelijkheid en ben je oplossingsgericht? En wil je werken in de afbouwbedrijfstak? Dan is dit een baan die bij je past: gezel stukadoor.

In de lesweken op school ga je vooral praktisch aan de slag. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als stukadoor combineer je eenvoudige en complexere werkzaamheden met organisatorische taken. Bijvoorbeeld leidinggevende taken of begeleiding van nieuwe medewerkers of leerlingen.

Je bent verantwoordelijk voor het decoratief stukadoorswerk volgens opdracht, bestek en tekeningen. Hierbij werk je volgens de algemeen geldende normen en richtlijnen.

Je werkt aan projecten die verschillen van complexiteit, afhankelijk van de omstandigheden en toe te passen technieken. Je speelt in op de wensen van de opdrachtgever en houdt rekening met omgevingsfactoren zoals luchtvochtigheid en temperatuur.

Daarnaast ben je communicatief vaardig en stem je je werkzaamheden proactief af met alle betrokkenen. Hierin heb je soms ook een adviserende rol. Je bent in staat afwegingen te maken als het gaat om tijd, kosten en kwaliteit.

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Tijdens je opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van je beroep. 

Je werkt vier/vijf dagen per week in een erkend leerbedrijf en je komt één dag per 14 dagen en vier blokken van vier dagen naar het Koning Willem I College. De lesdagen zijn van 08.00 tot 16.00 uur.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 7
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
83% 83%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Gezel stukadoor - 92%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Gezel stukadoor
Kans op leerbaan
Gezel stukadoor
Startsalaris
uurloon
Gezel stukadoor - -

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Stukadoorsopleiding niveau 2. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op niveau 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 € 212,-
Leerjaar 2 € 50,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 150,-


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters