(H)erken vaardigheden en kennis van jouw werknemers

Iedereen vindt het fijn om erkend te worden voor bepaalde kennis, kwaliteiten, vaardigheden of bijdragen aan een project.

Op het Koning Willem I College werken we met Open Badges: een digitaal certificaat waarmee werknemers en studenten (h)erkend worden en een specifieke vaardigheid, kennis of bijdrage zichtbaar wordt. Zo stimuleren we het ontwikkelen van jaloersmakende vaardigheden.

Hoe werken Open Badges?

Een Open Badge wordt toegekend als, bijvoorbeeld een student, voldoet aan de vooraf gestelde eisen van een Open Badge. Een voorbeeld uit de praktijk: in september 2022 ontvingen 23 van onze techniek-studenten de Open Badge ‘3D Printen – Basis’. Met deze badge tonen de studenten aan dat ze weten hoe ze moeten lasersnijden en 3D-printen.

Student Len Schouten van de opleiding Technicus engineering zei hierover: “De badge is een mooie aanvulling op mijn diploma. Hiermee kan ik echt laten zien wat ik kan. In je opleiding werk je vaak samen met anderen en behaal je resultaten samen, maar dit is echt van mij.”

Een werknemer of student kan meerdere Open Badges halen. De Open Badges kunnen vervolgens verzameld en opgeslagen worden in het Open Badge paspoort: een app speciaal ontwikkeld om de behaalde Open Badges op te slaan. In de app kan de werknemer of student zelf kiezen of de Open Badge wordt geaccepteerd. Is de Open Badge toegevoegd aan het paspoort? Dan is er de mogelijkheid om de badge direct online te delen, bijvoorbeeld via LinkedIn.

De toekomst

Als Koning Willem I College zien wij Open Badges als onderdeel van de toekomst van werken. Omdat de Open Badges digitaal beschikbaar zijn, kunnen werknemers en studenten online laten zien welke kwaliteiten en kennis zij in huis hebben. Zo zijn ze online makkelijker vindbaar voor werkgevers. Maar het is ook handig voor de werkgevers: het wordt door de Open Badges namelijk een stuk eenvoudiger om werknemers te vinden die bepaalde kwaliteiten en vaardigheden bezitten.

Ben je op zoek naar iets meer uitleg over de Open Badges? Bekijk dan deze video

Ontdek de mogelijkheden!

Open Badges worden wereldwijd erkend. Het Koning Willem I College is gemachtigd om zelf Open Badges uit te geven. Dit betekent dat wij trainingen, cursussen of workshops mogen opzetten waarbij een Open Badge kan worden behaald. Natuurlijk worden er wel altijd onderwijskundige criteria toegevoegd. Anders gezegd: iedere training, cursus of workshop die wij ontwikkelen draagt bij aan de ontwikkeling van de deelnemer.

Het leuke aan Open Badges is dat ze ook in een samenwerking kunnen worden opgezet. En dat is nou iets wat we graag doen! Wil je jouw werknemers een extra vaardigheid aanleren of specifieke vakkennis laten op doen? Laten we samen onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Contact opnemen

Laatste updates

Benieuwd naar het laatste nieuws rondom Open Badges? Bekijk de nieuwsberichten!

Copyright Koning Willem I College 2024