Samen sterk!

Bij een fusie worden twee organisaties samengevoegd, om vervolgens als één organisatie verder te gaan. Vanaf schooljaar 2022 – 2023 geldt dit ook voor De Leijgraaf en het Koning Willem I College. Onder de naam Koning Willem I College bieden we onderwijs aan in ’s-Hertogenbosch, Cuijk, Oss en Veghel. Daarbij staat de student altijd centraal en wordt het onderwijs kleinschalig en zoveel mogelijk in samenwerking met bedrijven en instellingen georganiseerd.

Over de fusie

Vanaf augustus 2022 is de fusie tussen De Leijgraaf en het Koning Willem I College een feit. Dit houdt in dat de twee scholen officieel zijn samengevoegd. We gebruiken vanaf nu de naam Koning Willem I College voor onze school.

Maar wat is nou het voordeel van de fusie tussen De Leijgraaf en het Koning Willem I College? Dat is natuurlijk een goede vraag. Omdat we nu een grotere organisatie zijn kunnen we ons samen sterk maken om goed onderwijs in de regio te behouden. We maken gebruik van elkaars kwaliteiten om het onderwijs verder te versterken. Dat is niet alleen goed nieuws voor onze studenten, maar ook voor onze docenten en medewerkers. Een grote organisatie biedt meer kansen en mogelijkheden: we kunnen onze docenten meer opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden bieden. Zo volgen onze studenten altijd goed onderwijs, gegeven door goed opgeleide docenten. 💪

Maak je geen zorgen over het feit dat we nu een grote organisatie zijn. In ons onderwijs staat de student altijd centraal. We zorgen ervoor dat onze studenten de beste opleiding krijgen, waarbij er aandacht is voor de student en er les wordt gegeven in kleine groepen.

Wil je deze video bekijken? Accepteer dan de marketing cookies
accepteer marketing cookies
Merkverhaal Kw1c

We stellen ons graag even voor!

Wij zijn het Koning Willem I College: een plek waar talent tot bloei komt en de mooiste dingen ontstaan, doordat we experimenteren, inspireren en vooral: doen. 

Metselen, behangen, koken, verzorgen, naaien, lassen, schoonmaken, organiseren, verven, besturen, coderen, timmeren, ontwerpen, serveren, onderwijzen. En nog veel meer!

Bij ons zit een student niet de hele dag in een klaslokaal. We brengen het werkveld naar binnen en het onderwijs naar buiten. Voor de regio die trots is op deze talenten en hen graag wil behouden. 

Lees hier meer

Ons onderwijsaanbod is erg breed. Je kunt bij het Koning Willem I College onder andere terecht voor:

Onze locaties

Waar er eerder De Leijgraaf stond op de schoolgebouwen in Cuijk, Oss en Veghel, staat daar nu Koning Willem I College. We hebben meerdere locaties verspreidt door verschillende regio’s in Noordoost – Brabant. Zo is er altijd wel een geschikte mbo-opleiding bij jou in de buurt. Een opleiding die wordt gegeven op een locatie waar jij je thuis voelt én die het beste bij jou past. 💯

Je vindt de vier hoofdlocaties van het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch, Cuijk, Oss en Veghel. Een volledig overzicht van al onze locaties is te bekijken via onderstaande link.

Bekijk alle locaties

Blijf op de hoogte

Op ons college gebeurt ontzettend veel, iedere dag weer. Via onze social media kanalen delen we het laatste nieuws, mooie initiatieven van onze studenten en docenten én de dagelijkse bezigheden van het Koning Willem I College in de regio’s ’s-Hertogenbosch, Land van Cuijk, Meierijstad en Oss. ⚡

Volg op ons Instagram, Facebook, TikTok of LinkedIn.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de fusie, onze opleidingen of het Koning Willem I College als mbo-school? Bekijk eens onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters