Inburgeren

Woon je in Nederland, ben je 18 jaar of ouder en kom je van buiten de Europese Unie? Dan ben je verplicht om in te burgeren. Het Koning Willem I College biedt verschillende cursussen en trajecten aan die je voorbereiden op de inburgeringsexamens. Welk traject het beste past bij jou, hangt af van jouw persoonlijke situatie.

Deelnemers inburgeringstraject poseren voor de camera

Inburgeren bij het KW1C

Iedereen is anders en leert dus ook anders. Bij het Koning Willem I College stemmen we het traject van de inburgeringscursus helemaal af op de deelnemers. Zo kan iedereen lessen volgen op het eigen niveau en een passend tempo. Nog meer voordelen:

  • iedere deelnemer nodigen we uit voor kennismakingsgesprek
  • iedere deelnemer krijgt een eigen coach van het Koning Willem I College
  • veel lesstof is online te vinden. Zo is het mogelijk om thuis te oefenen
  • vanuit het Koning Willem I College volgen we de ontwikkeling van iedere deelnemer. Zo werken we samen naar het inburgeringsexamen toe

Wet inburgering 2021

Op 1 januari 2022 ging de nieuwe Wet inburgering in werking. De naam van deze wet is Wet inburgering 2021 en geldt voor iedereen die vanaf 1 januari 2022 een inburgeringsplicht heeft in Nederland. Het doel van deze wet is om mensen met een inburgeringsplicht zo snel mogelijk te laten deelnemen aan de Nederlandse samenleving. 

Wet inburgering 2013

Voor iedereen in Nederland met een inburgeringsplicht van vóór 1 januari 2022 geldt de Wet inburgering 2013. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor jouw inburgering. Zo beslis je zelf hoe je inburgert en welke inburgeringscursussen je volgt. Wel moet je de inburgering zelf regelen.

Mogelijkheden

Val je onder de Wet inburgering 2013? Dan kan je op het Koning Willem I College cursussen volgen welke je voorbereiden op jouw inburgering en de inburgeringsexamens.

Bekijk de mogelijkheden

Nog vragen? Neem dan contact op!

Heb je vragen over onze inburgeringstrajecten? Neem contact met ons op of bezoek een van onze locaties.

Stadionlaan 53
5213 JJ 's-Hertogenbosch
Beversestraat 20
5431 SH Cuijk
Euterpelaan 100
5344 CS Oss
Muntelaar 10
5467 HA Veghel
Copyright Koning Willem I College 2024