Wat ga ik leren?
Is het jouw hobby, nee jouw passie, om zelf posters, animaties, games en websites te ontwerpen? Dan is dat jouw opleiding!
Op het college krijg je allerlei vakken die je opleiden tot een professionele media vormgever. Denk aan digitale beeldbewerking, grafisch vormgeven, materiaalvormgeving, animatietechnieken digitaal en analoog, sounddesign, 3D-design & -animatie, gamedesign, webdesign, interaction design, tekenen, beeldbeschouwing en management.
Daarnaast krijg je algemene vakken, waaronder Nederlands, Engels, loopbaan en burgerschap en rekenen.
Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.
Je krijgt les in de vorm van projecten (ook met externe partijen erbij), trainingen, instructielessen en lezingen door externen. Bij de projecten werk je vaak samen met andere beeldmakers en leer je ook veel over fotograferen en filmen.
In de loop van de opleiding kies je een specialisatie die het beste bij jouw talent past: art & design, animatie of interaction design.
Wat kan ik worden?
Als mediavormgever ontwikkel je communicatieconcepten in een eigen stijl. Je bedenkt vooraf wat je doelgroep aanspreekt en hoe zij jouw boodschap het beste ontvangen. Je ontwerp kan zowel digitaal als analoog en twee- als driedimensionaal zijn.
Als mediavormgever kun jij aan de slag bij een reclamebureau, communicatiebureau, gespecialiseerde ontwerpbureau, webdesignbureau of een uitgeverij. Of je werkgever is een bedrijf met een eigen afdeling voor vormgeving. Ook kun je gaan werken als zelfstandig ondernemer of freelancer.
Als creatieve professional ben je ondernemend, visueel ingesteld, klantgericht, initiatiefrijk en communicatief. Vaak werk je in een team, je bent dan ook een echte teamplayer. Creativiteit en een eigen stijl zijn onmisbare eigenschappen, terwijl het realiseren van het eindproduct ook vraagt om technische kennis en vaardigheden. En om je werk te 'verkopen', moet je overtuigend kunnen presenteren.