Mediavormgever

Mediavormgever (1)

Mediavormgever

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 4 jaar
Crebo 25633

Locatie

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg

Is het jouw hobby, nee jouw passie, om zelf posters, animaties, games en websites te ontwerpen? Dan is dat jouw opleiding!

Op het college krijg je allerlei vakken die je opleiden tot een professionele media vormgever. Denk aan digitale beeldbewerking, grafisch vormgeven, materiaalvormgeving, animatietechnieken digitaal en analoog, sounddesign, 3D-design & -animatie, gamedesign, webdesign, interaction design, tekenen, beeldbeschouwing en management. Daarnaast krijg je algemene vakken, waaronder Nederlands, Engels, loopbaan en burgerschap en rekenen. 

Je krijgt les in de vorm van projecten (ook met externe partijen erbij), trainingen, instructielessen en lezingen door externen. Bij de projecten werk je vaak samen met andere beeldmakers en leer je ook veel over fotograferen en filmen. In de loop van de opleiding kies je een specialisatie die het beste bij jouw talent past: art & design, animatie of interaction design. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.  

Als mediavormgever ontwikkel je communicatieconcepten in een eigen stijl. Je bedenkt vooraf wat je doelgroep aanspreekt en hoe zij jouw boodschap het beste ontvangen. Je ontwerp kan zowel digitaal als analoog en twee- als driedimensionaal zijn.

Als mediavormgever kun jij aan de slag bij een reclamebureau, communicatiebureau, gespecialiseerde ontwerpbureau, webdesignbureau of een uitgeverij. Of je werkgever is een bedrijf met een eigen afdeling voor vormgeving. Ook kun je gaan werken als zelfstandig ondernemer of freelancer.

Als creatieve professional ben je ondernemend, visueel ingesteld, klantgericht, initiatiefrijk en communicatief. Vaak werk je in een team, je bent dan ook een echte teamplayer. Creativiteit en een eigen stijl zijn onmisbare eigenschappen, terwijl het realiseren van het eindproduct ook vraagt om technische kennis en vaardigheden. En om je werk te 'verkopen', moet je overtuigend kunnen presenteren. 

In het tweede leerjaar is het een oriënterende stage van tien weken. In het derde en vierde jaar ga je steeds meer als volwaardig mediavormgever functioneren. Je loopt dan jaarlijks twee periodes van tien weken stage.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Deze opleiding heeft maximaal 75 plaatsen.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
6,5 7
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
71% 73%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Mediavormgever 72% 73%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Mediavormgever
Kans op stage
Mediavormgever
Startsalaris
uurloon
Mediavormgever - € 10

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Mbo-diploma niveau 3
  • Minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1* € 1300,-
Leerjaar 2* € 120,-
Leerjaar 3* € 100,-
Leerjaar 4* € 100,-
* o.a. kosten voor aanschaf laptop , software en boeken

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters