Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf

Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf

In het kort

Ben je handig, heb je twee rechterhanden en wil je iedere dag ander werk uitvoeren? Dan is de opleiding allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf bol precies wat je zoekt!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 3
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 2 jaar
  • Crebo: 25791

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

​​Alles over het uitvoeren van klussen en onderhoud aan huizen, kantoorruimten en gebouwen! Je leert hoe je kunt zien welk onderhoud er nodig is, wat je daarvoor nodig hebt én hoe je de klussen kunt uitvoeren. De werkzaamheden van een allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf zijn erg breed. Daarom ga je tijdens deze opleiding aan de slag met verschillende onderwerpen. Denk aan het herstellen en onderhouden van badkamers en keukens en het aanpassen van andere ruimtes. Ook leer je onder andere werken met tegels en hout. Kort gezegd: je leert alles zodat je klussen in en rondom winkels, huizen en gebouwen kunt uitvoeren.​

Net als op de middelbare school volg je vakken. Algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap volg je altijd. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf bol.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Deze opleiding tot allround klusjesman/-vrouw bestaat voor het grootste gedeelte uit praktijklessen. Om de praktijk beter te begrijpen, volg je ook theorielessen. Tijdens deze lessen wordt er uitgelegd wat je in de praktijk gaat doen. 

De eerste helft van leerjaar 1 is gericht op het kennis maken met verschillende afbouwdisciplines. Denk bijvoorbeeld aan elektrotechniek en schilderwerk. Vanaf de tweede helft van het eerste leerjaar werk je in kleine groepjes aan verschillende projecten. 

De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Tijdens deze allround medewerker onderhoud en verbouw opleiding ga je samen met andere studenten aan de slag met het uitvoeren van verschillende onderhoudswerkzaamheden. Dit doe je op het Koning Willem I College. Van elektrotechniek tot installatietechniek. En van houtbewerking tot schilderwerk. Ook oefen je met plannen, organiseren en leer je wat er nodig is eigenaar te zijn van jouw eigen onderhoudsbedrijf. Iedere dag is anders, gaaf toch?

Ieder leerjaar loop je 10 weken stage bij een erkend leerbedrijf. Wat je op school hebt geleerd, breng je tijdens de stage in de praktijk.

Je kiest zelf bij welk leerbedrijf je dit doet, maar het is wel belangrijk dat het leerbedrijf erkend is. Op www.stagemarkt.nl vind je alle erkende bedrijven.

​​​Na het afronden van de mbo-opleiding allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf kun je aan de slag als allround vakkracht of klusjesman/-vrouw bij een verbouw- of onderhoudsbedrijf. Of je begint jouw eigen bedrijf. Jij zorgt ervoor dat klussen rondom een project of onderhoud aan gebouwen wordt uitgevoerd. Omdat je verschillende werkzaamheden uitvoert, weet je overal iets van af.​

​Je plant het werk in, bereid het werk voor en je zorgt dat de gereedschappen en materialen beschikbaar zijn. De ene dag voer je onderhoudswerkzaamheden uit aan een huis, de volgende dag spoor je een storing op in een installatie en verhelp je deze. Je werkt binnen of buiten, soms op hoogte en vaak heb je te maken met bewoners, gasten of medewerkers van het bedrijf waar je aan het werk bent. Het werk voer je zelfstandig, probleemoplossend en volgens de juiste kwaliteitseisen uit.​

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 4.

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1 € 928,-
Leerjaar 2 € 50,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

De opleiding allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf bol duurt twee tot drie jaar.

Een schooldag

Dag
Dinsdag
PraktijklesBouw
Lunch
pauze
TheorielesBouw
Rekenen  
Nederlands  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
50% Praktijk
50% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 50% van de opleiding allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf besteed je in en aan de praktijk. De overige tijd ben je bezig met de theorie. De theorie helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 6,8
6,8 landelijk
Geslaagde studenten 89%
77% landelijk
Afgestudeerden met werk -
85% landelijk
Gebouw locatie Onderwijboulevard

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Copyright Koning Willem I College 2024