Allround meubelmaker / (scheeps) interieurbouwer

Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (2)

Allround meubelmaker / (scheeps) interieurbouwer

Algemene informatie

Niveau 3
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25017

Locaties

Veghel Muntelaar 's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard

Jij bent superhandig en wilt later meubelmaker worden? Of gaan meebouwen aan het (houten) interieur van schepen? Welkom op het Koning Willem I College. Je krijgt praktijk- en theorievakken. De nadruk ligt op praktijkleren. Dit betekent dat je vooral met je handen aan het werk bent, en zo ook de theorie leert. 

Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap en vakspecifieke vakken zoals vaktheorie, tekening lezen en CAD tekenen.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding. 

Als allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer werk je onder meer aan het plaatsen van meubels en (scheeps)interieurs. Je opereert volgens standaardwerkwijzen, maar je bent ook in staat om, waar nodig, volgens eigen inzichten te werken. Je kunt conceptueel en systematisch denken om op basis van een aangegeven ontwerp een product te produceren en alle benodigde stappen te plannen. 

De complexiteit van je werk wordt verder beïnvloed door: type machines, regelmatig omschakelen tussen werkzaamheden, hoeveelheid en type bewerkingen en niet-standaard bewerkingen. 

Je moet voor deze baan uit ‘het goede hout’ gesneden zijn. Doortastend zijn is belangrijk, omdat je nieuwe bewerkingen uitvoert en met onbekende materialen werkt. Creativiteit en exclusiviteit zijn van belang, omdat het eindproduct zichzelf moet verkopen én omdat er vaak maatwerk wordt geleverd. Gevoel voor verfijning en detaillering is pure noodzaak. Dat moet je echt in je hebben. Heb jij dat?

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (BPV). Per jaar loop je 10 weken stage. Tijdens de stageperiode word je bezocht door een stageconsulent van het Koning Willem I College. Samen met de stagebegeleider wordt dan de voortgang van de stage besproken.

Stage lopen doe je bij bedrijven die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Die hebben de titel 'erkend leerbedrijf'. Met de werkbegeleider van dat leerbedrijf worden afspraken gemaakt over welke werkzaamheden passen bij jouw opleiding.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Voor locatie 's-Hertogenbosch, Rietveldenweg geldt dat vanaf schooljaar 2023 - 2024 de locatie van deze opleiding verandert. De lessen vinden vanaf dat moment plaats aan locatie 's-Hertogenbosch, Onderwijsboulevard.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
7,5 7,1
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
78% 67%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer - 85%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer
Kans op stage
Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer
Startsalaris
uurloon
Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer - € 10

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op niveau 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 € 648,-
Leerjaar 2 € 318,-
Leerjaar 3 € 313,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters