Basis technicus Bedrijfsautotechniek

Bedrijfsautotechnicus

Basis technicus Bedrijfsautotechniek

Algemene informatie

Niveau 2
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25668

Locatie

's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard

Heb jij altijd al interesse voor kleine en grote trucks? En houd je van sleutelen? Volg dan de opleiding basis technicus bedrijfsautotechniek op het Koning Willem I College. 

Centraal bij deze opleiding staan: onderhoud en reparaties uitvoeren, accessoires monteren en afleveren van bedrijfsauto's. Je krijgt daarvoor ook theoretisch-technische leerstof ter ondersteuning van de praktijk. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als basis technicus bedrijfsautotechniek heb je allerlei taken. Je voert vooral standaard onderhoudsbeurten uit, maakt voertuigen klaar voor aflevering en monteert eenvoudige accessoires. Denk aan het uitvoeren van: inspectiebeurten, afleveringsbeurten, klein en groot onderhoud. Je werkt in werkplaatsen van bedrijfsautobedrijven die behoren tot de mobiliteitsbranche. Dit kan een merkdealer zijn of een onafhankelijk bedrijf. Deze bedrijven verkopen nieuwe en gebruikte bedrijfsauto's en verzorgen het onderhoud en de reparaties van deze voertuigen. 

Je voert zelf eenvoudige reparaties uit: je vervangt onderdelen en stelt ze af. Je doet metingen aan trucks om te kijken waar een probleem zit. En je assisteert bij keuringen en inspecties aan trucks. Voor deze werkzaamheden moet je gericht zijn op resultaat en productiviteit. Je bent flexibel en je leert graag. Je voert vooral fysieke werkzaamheden uit. Voor het bedienen van (meet)gereedschappen moet je accuraat werken, met oog voor detail.

Als basis technicus bedrijfsautotechniek besef je heel goed dat de vrachtwagens er niet voor ‘de sier’ zijn. Ze zijn belangrijk voor de succesvolle bedrijfsvoering van een klant. De bedrijfsautotechniek vraagt om een bijzonder grote betrokkenheid en servicegerichtheid. Jij zorgt ervoor dat deze bestelbusjes en grote trucks zo veel en zo vaak mogelijk de weg op kunnen, ook al betekent het dat iedere beschikbare technicus moet bijspringen en doorwerken.

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Tijdens je opleiding werk je minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van je beroep.

Je werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en komt één dag per week naar het Koning Willem I College. 

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op niveau 3 of 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 270,-
Leerjaar 1 € 493,-
Leerjaar 2 € 357,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters