Basis technicus Autotechniek

Autotechnicus (1)

Basis technicus Autotechniek

Algemene informatie

Niveau 2
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25668

Locaties

's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard Veghel Muntelaar

Houd je van auto's, techniek en sleutelen? Dan is de opleiding basis technicus autotechniek vast iets voor jou. 

Centraal bij deze opleiding staan: onderhoud en reparaties uitvoeren en accessoires monteren aan personenauto's. Je krijgt daarvoor theoretisch-technische leerstof ter ondersteuning van de praktijk. Deze worden via lesinstructies en in een digitale leeromgeving aangeboden. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding. 

Als basis technicus autotechniek heb je allerlei taken. Je voert vooral standaard onderhoudsbeurten uit, maakt voertuigen klaar voor aflevering en monteert eenvoudige accessoires. Denk aan het uitvoeren van: inspectiebeurten, afleveringsbeurten, klein en groot onderhoud. Je voert ook eenvoudige reparaties uit.

Als basis technicus autotechniek werk je in werkplaatsen van autobedrijven die behoren tot de mobiliteitsbranche. Je werkgever kan merkdealer zijn of een onafhankelijk bedrijf. Deze bedrijven verkopen nieuwe en gebruikte personenauto's en verzorgen het onderhoud en de reparaties van deze voertuigen. Voor deze werkzaamheden moet je gericht zijn op resultaat en productiviteit. Je bent flexibel en je leert graag. Je voert vooral fysieke werkzaamheden uit. Voor het bedienen van (meet)gereedschappen moet je accuraat werken, met oog voor detail.

Je houdt niet alleen van auto's en techniek, maar ook van het oplossen van problemen en het toepassen van nieuwe technologieën. Verder ben je iemand die verantwoordelijkheid neemt voor je eigen werk, die goed met collega's én klanten kan opschieten en die wil doorgroeien.

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Tijdens je opleiding werk je voor minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van je beroep. 

Je werkt vier dagen per week in een erkend leerbedrijf en je komt één dag per week naar het Koning Willem I College.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken. 

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op niveau 3 of 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 270,-
Leerjaar 1 € 476,-
Leerjaar 2 € 357,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters