Allround technicus Autotechniek

Allround technicus Autotechniek bbl

Allround technicus Autotechniek

Algemene informatie

Niveau 3
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25669

Locaties

's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard Veghel Muntelaar

Je houdt van: auto's, techniek, problemen oplossen en het helpen van andere mensen? Dan is deze opleiding voor jou een mooie uitdaging! Zeker als je straks een baan zoekt met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden. 

Wat leer je op het college? Natuurlijk hoe je onderhoud pleegt en moeilijke reparaties uitvoert aan personenauto's. Als allround technicus autotechniek moet je straks eenvoudige diagnoses kunnen stellen, collega's aansturen en ondersteunen, klanten overtuigen en bijvoorbeeld rapporten schrijven. Dat zijn allemaal zaken die in de lessen aan bod komen. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Centraal bij deze opleiding staan: onderhoud en complexe reparaties uitvoeren, diagnoses stellen en accessoires monteren aan auto's. Je krijgt daarvoor theoretisch-technische leerstof ter ondersteuning van de praktijk. Deze worden via lesinstructies en in een digitale leeromgeving aangeboden.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als allround technicus autotechniek werk je op een hoger niveau dan een basis technicus autotechniek. Je hebt meer taken en verantwoordelijkheden. Je werkt in werkplaatsen van autobedrijven die behoren tot de mobiliteitsbranche. Je werkgever kan merkdealer zijn of een onafhankelijk bedrijf. Deze bedrijven verkopen nieuwe en gebruikte personenauto's en ze onderhouden en repareren deze voertuigen.

Je voert zelf ook onderhoudsbeurten uit en stelt diagnoses. Je maakt bijvoorbeeld proefritten om problemen te achterhalen. Je geeft informatie aan de klant over de werkzaamheden aan de auto. Daarnaast voer je reparaties uit en monteert (elektronische) accessoires. Je bent de vraagbaak als het om auto-elektronica gaat, want jij bent daarvan uitstekend op de hoogte. 

Om goed met je collega's en klanten te kunnen omgaan, heb je communicatieve vaardigheden nodig. Je begeleidt minder ervaren leerlingen en collega's als zij vastlopen in hun werk. Verder kan een goede allround technicus autotechniek prioriteiten stellen, plannen en is kostenbewust.

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv. Tijdens je opleiding werk je minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van je beroep. 

Je werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en komt een dag per week naar het college.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen. 

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Voor deze opleiding is een verwant niveau 2 nodig. Met dat diploma duurt de opleiding nog 1-2 jaar.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
6,8 6,7
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
73% 72%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen - -
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen
Kans op leerbaan
Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen
Startsalaris
uurloon
Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen - -

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Beroepsopleiding niveau 2. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op niveau 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 € 355,-
Leerjaar 2 € 355,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters