Helpende Zorg en Welzijn versneld

Verzorgende Ig.Versneld

Helpende Zorg en Welzijn versneld

Algemene informatie

Niveau 2
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 1 jaar
Crebo 25498

Locaties

's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard Oss Nelson Mandelaboulevard

Om te beginnen leer je hoe je mensen goed en veilig helpt op het gebied van voeding, verzorging en activiteiten. Denk hierbij aan de administratie doen, assisteren bij voorraadbeheer, onderhoud en herstelwerkzaamheden, ruimtes klaarzetten en activiteiten evalueren.

Tijdens de opleiding leer je ook om aanspreekpunt te zijn, een juiste beroepshouding te laten zien, hoe je klantgericht werkt en hoe je je representatief en sociaal vaardig opstelt. Het onderwijs wordt aangeboden in de vorm van theorie- en praktijklessen. En vaardigheden die je leert op school pas je toe tijdens je werk. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Ga je graag met mensen om? Ben je behulpzaam en zorgzaam? Dan is dit een baan die bij je past: Helpende zorg en welzijn.

Je helpt dan mensen, vooral in de ouderenzorg, die sommige dingen niet alleen kunnen. En zo maak je hun leven een stukje mooier of een beetje makkelijker. Je bent er voor hun persoonlijke verzorging, huishoudelijke zorg en je begeleidt en stimuleert hen bij activiteiten en zelfredzaamheid. Zo douche je bijvoorbeeld zorgvragers die thuis wonen. Of je helpt mensen met een verstandelijke beperking bij het klaarmaken van hun maaltijden.

Voor dit beroep is het echt noodzakelijk dat je veel inlevingsvermogen, geduld en respect voor anderen hebt. De privacy van je cliënten en het beroepsgeheim zijn bij jou in veilige handen. Verder ben je flexibel ingesteld en houd je rekening met onregelmatige werktijden.

Een verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is nodig voor jouw werk. De kosten hiervoor worden vaak door de werkgever betaald.

Duur en opbouw: 1 jarige opleiding met 1 lesdag op school en minimaal 20 uur werken in de zorg. Lesdag op school en/of online lessen. 

Beroepspraktijkvormingsovereenkomst: De beroepspraktijkvorming vindt plaats bij een erkende zorginstelling. Bij de beroepspraktijkvorming wordt een overeenkomst gemaakt tussen de student, de school en de zorginstelling.

Voorwaarden: Een leer­arbeidsovereenkomst conform CAO met een zorginstelling waaruit blijkt dat je minimaal 20 uur bezig bent met de beroepspraktijkvorming. Je dient hiervoor zelf te solliciteren. Je beschikt over een fit en gezond lichaam met een heldere geest.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen. 

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Wij adviseren je om voor deze opleiding een laptop aan te schaffen.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
7,6 7,3
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
95% 85%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Helpende Zorg en Welzijn 83% 87%
Medewerker facilitaire dienstverlening - 84%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Helpende Zorg en Welzijn
Medewerker facilitaire dienstverlening
Kans op leerbaan
Helpende Zorg en Welzijn
Medewerker facilitaire dienstverlening
Startsalaris
uurloon
Medewerker facilitaire dienstverlening - € 14
Helpende Zorg en Welzijn - € 16

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.  

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op niveau 3 of 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 270,-
Leermiddelen ± € 150,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters