Zorg en welzijn

Met mensen werken, voor mensen zorgen en mensen helpen in het leven. Dat is wat je leert tijdens een zorg en welzijn opleiding van het Koning Willem I College. En je hebt het mis als je denkt dat zorg alleen bestaat uit verplegen en verzorgen. Er zijn namelijk een hoop mensen die jouw hulp en ondersteuning goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld in een apotheek, tandarts- of huisartsenpraktijk, in de gehandicaptenzorg of geestelijke gezondheidszorg. Maar ondersteuning bieden in de dak- en thuislozenopvang, een jongerencentrum of maatschappelijke opvang is ook mogelijk wanneer je een opleiding hebt afgerond in de richting van Zorg en welzijn. Welke mbo zorg en welzijn opleiding maakt van jou dé zorgmedewerker van de toekomst?

Bekijk de opleidingen

8 van 35 getoond

Over onze opleidingen

Ervaringen van (oud)-studenten


Werken of leren in de zorg: dat doe je met je hart

Wat maakt een opleiding of werken in de zorg en welzijn zo leuk? Mamian, een derdejaars student verzorgende-IG aan het Koning Willem I College en momenteel werkzaam in de ouderenzorg, deelt enthousiast en met passie haar ervaring. “Vanaf het moment dat ik daar kwam, wist ik: dit wil ik! Ik hou van aanpakken en meteen ‘doen’.”

Mamian Camara | Student bbl-opleiding verzorgende-IG

Lees meer
Student zorg en welzijn staat voor bed met patiënt

Aan de slag in Gambia!

Ervaring opdoen in Gambia? Een combinatie van reizen, werken, onderwijs en avontuur? Klinkt misschien onmogelijk maar twee KW1C-studenten deden het. Onder de vlag van Go for Afric (GfA) gingen Scarlett Cuperus, Roos van Berloo én oud-student Floor van den Broek op pad.

Scarlett Cuperus, Roos van Berloo en Floor van den Broek | Studenten opleiding mbo-verpleegkundige

Lees meer
Studenten zorg voor ziekenhuis in Afrika

Laatste updates

Benieuwd naar het laatste nieuws van de opleidingen van Zorg en welzijn? Bekijk de nieuwsberichten.

Copyright Koning Willem I College 2024