Interieuradviseur

Student interieuradviseur oefent met adviseren over stoffen Student interieuradviseur oefent met adviseren over stoffen Student interieuradviseur oefent met adviseren over stoffen

Interieuradviseur

In het kort

​Zin om een kamer, een bedrijf of misschien wel een heel huis inrichten? Dan is de opleiding interieuradviseur mbo zeker iets voor jou!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 4
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 4 jaar
  • Crebo: 25771

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

​Alles over het inrichten, ontwerpen en samenstellen van een interieur! Of het nu gaat om het inrichten van een bedrijf, het stylen van een kamer of het verkoopklaar maken van een huis: het komt allemaal aan bod tijdens deze binnenhuisarchitect opleiding mbo. Je leert alles over styling, kleuren, digitale vormgeving en ruimte-indeling. Ook ga je aan de slag met het berekenen van materiaal, verkoop- en gesprekstechnieken, het omzetten van de wensen van een klant en de laatste trends op het gebied van interieur en styling. Zo weet je keer op keer de klant te verrassen met jouw creativiteit!​

​Net als op de middelbare school volg je vakken. Algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap volg je altijd. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding interieuradviseur.

​Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.​

​Deze interieuradviseur opleiding is een mix van theorie en praktijk. Op het Koning Willem I College leer je over verschillende stijlen, trends, materialen en technieken. Dat leer je niet alleen uit boeken, maar je brengt ook veel tijd door met het maken van je eigen ontwerpen. Dit doe je op jouw laptop met behulp van (3D) -tekenprogramma's en met pen en papier.​

​Samenwerken is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je werkt vaak in groepen aan projecten. Op deze manier leer je van jouw medestudenten en kun je jouw ideeën toetsen. En natuurlijk is er ook tijd om je werk te presenteren en feedback te krijgen.

​De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!​

​Tijdens deze interieurstylist opleiding werk je eigenlijk altijd in projecten. Samen met andere studenten oefen je op het Koning Willem I College met het voeren van advies- en verkoopgesprekken, het uitbrengen van offertes, presenteren en het ontwerpen en stylen van ruimtes. Zo werk je bijvoorbeeld aan de inrichting van een studentenkamer, koffietentje of tiny house.

Ieder leerjaar loop je stage bij een erkend leerbedrijf. De duur van de stageperiode is per leerjaar verschillend. Wat je op school hebt geleerd, breng je tijdens de stage in de praktijk.

Je kiest zelf bij welk leerbedrijf je dit doet, maar het is wel belangrijk dat het leerbedrijf erkend is. Op www.stagemarkt.nl vind je alle erkende bedrijven.

Met een mbo-diploma van deze binnenhuisarchitect opleiding op zak kun je meteen aan de slag. De interieursector is heel breed. Zo kun je als interieuradviseur bijvoorbeeld gaan werken bij een meubelzaak, keuken- of slaapkamerspeciaalzaak of bij een projectinrichter. Maar het is ook mogelijk om jouw eigen bedrijf te beginnen.

In jouw werk adviseer je klanten over de inrichting van bijvoorbeeld een woning, bedrijfspand of kamer. Je bespreekt de wensen van de klant, maakt een ontwerp, stelt een offerte op en overlegt dit met de klant. In jouw ontwerp neem je alles mee: van meubels tot stoffering en van verlichting tot accessoires. Is de klant tevreden? Dan voer je de opdracht uit. Vervolgens zorg je ervoor dat alles verloopt zoals is afgesproken. En heel belangrijk: als interieuradviseur ben je altijd op de hoogte van de nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van interieurstyling!

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1 € 365,-
Leerjaar 2 € 235,-
Leerjaar 3 € 305,-
Leerjaar 4 € 215,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.


Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 105,-
Leerjaar 2 € 170,-
Leerjaar 3 € 670,-

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of een mbo-diploma niveau 3
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Voor het volgen van deze opleiding heb je een laptop nodig.

Je hoeft bij ons geen portfolio met werk aan te leveren om toegelaten te worden tot deze opleiding. Als je werk hebt, mag je dit natuurlijk wel laten zien. Dat vinden we leuk!

Een schooldag

Dag
Woensdag
Product- en materialenkennis  
Creatief proces  
Lunch
pauze
Project  
Stijl- en interieusgeschiedenis  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Student maakt indeling van een ruimte op laptop
60% Praktijk
40% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 60% van de opleiding interieuradviseur mbo besteed je in en aan de praktijk. De overige tijd besteed je aan de theorie. De theorie helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 7,3
6,9 landelijk
Geslaagde studenten 72%
67% landelijk
Afgestudeerden met werk 91%
90% landelijk
Gebouw locatie Vlijmenseweg

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Hoofdingang: Henri Dunantstraat
Copyright Koning Willem I College 2024