Interieuradviseur

Interieuradviseur (1)

Interieuradviseur

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 4 jaar
Crebo 25771

Locatie

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg
Download PDF brochure

Aanmelden voor deze opleiding is helaas niet (meer) mogelijk.

We willen je graag helpen bij het kiezen van een andere opleiding binnen het Koning Willem I College. Neem daarvoor contact met ons op!

Vanaf het eerste jaar maak je kennis met de vele aspecten van het beroep zoals onder andere interieurgeschiedenis, styling, verkooptechnieken, materiaalberekeningen, marketing, kleurenleer, ruimte-indelingen, gesprekstechnieken, digitale vormgeving en winkellogistiek. Daarnaast staan er ook algemene vakken zoals Nederlands, Engels, burgerschap en rekenen op het rooster.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als jij ergens komt, kijk je dan meteen naar het interieur? En denk je soms: wow, wat goed! Of zie je direct welk item er ontbreekt en begint het bij je te kriebelen om ermee aan de slag te gaan? Misschien moet je dan van je interesse je beroep maken. Bij ons vind je de perfecte opleiding tot professioneel interieuradviseur.

Als interieuradviseur heb je een veelzijdig beroep. Je combineert je creativiteit met organisatorische vaardigheden. Je denkt mee met klanten, adviseert, berekent en verkoopt. Natuurlijk houd je altijd rekening met het budget van de klant en de commerciële belangen van het bedrijf. 

De interieurbranche is heel breed. Dus je kunt in verschillende winkelformules een baan vinden. Denk hierbij aan een meubelzaak, een keuken- of slaapkamerspeciaalzaak of bij een projectinrichter. Ook als zelfstandig ondernemer kun je binnen de woonbranche aan de slag.

Als professional ben je communicatief, creatief en commercieel ingesteld. Je heb doorzettingsvermogen en weet van aanpakken. Je houdt woon- en designtrends bij. Je beschikt over specialistische kennis van alle producten waar jouw bedrijf mee werkt zoals meubels, accessoires en stoffering.

Vanuit de opleiding interieuradviseur stromen veel studenten door naar het hbo. Interieurstyling en Interieurvormgeving zijn vaak gekozen vervolgopleidingen.

Elk leerjaar loop je stage bij een bedrijf in de interieurbranche. Afhankelijk van het type bedrijf verricht je diverse specifieke werkzaamheden. Je krijgt daarom het advies elk jaar een ander type stagebedrijf te zoeken. Op die manier krijg je zicht op de brede mogelijkheden en specialismen binnen de branche en kun je onderzoeken waar je goed in bent en wat bij jou past.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen. 

  • Een verplichte opdracht is onderdeel van de aanmeldprocedure. Er wordt dan gekeken of deze opleiding bij je past.  

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Deze opleiding heeft maximaal 100 plaatsen.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
7,3 6,9
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
60% 62%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Interieuradviseur 86% 86%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Interieuradviseur
Kans op stage
Interieuradviseur
Startsalaris
uurloon
Interieuradviseur - € 10

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Mbo-diploma niveau 3
  • Minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1* € 365,-
Leerjaar 2 € 235,-
Leerjaar 3 € 305,-
Leerjaar 4 € 215,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 90,-
Leerjaar 2 € 145,-
Leerjaar 3 € 670,-
* kosten zijn exclusief de aanschaf van een laptop


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters