Junior accountmanager

(Junior) accountmanager

Junior accountmanager

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25877

Locatie

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg

Bij de opleiding tot (junior) accountmanager ligt de nadruk op het verkopen van producten/diensten aan bedrijven en het behouden van bestaande klanten. Je bent het visitekaartje van het bedrijf waarvoor je werkt en het eerste aanspreekpunt voor jouw klanten. De opleiding is verdeeld in twee delen van anderhalf jaar. Tijdens het eerste deel wordt de basis gelegd voor kennis en vaardigheden op niveau 3. Daarom start je in de opleiding Commercieel medewerker. Dit deel wordt afgesloten met een diploma niveau 3. Vervolgens begin je aan het tweede deel. Dit deel wordt afgesloten met een diploma (junior) accountmanager niveau 4.

Bij de theorie van beroepsgerichte vakken leer je verschillende zaken: hoe je de verkoop kunt bevorderen (marketing) en verkoopgesprekken voert (sales theorie/sales training), maar ook hoe je met financiële cijfers omgaat (commerciële calculaties en bedrijfseconomie). Duits is tevens een theorievak dat je krijgt. 

Wat je bij de theorielessen leert, pas je tijdens je werk toe. Om je voor te bereiden op bepaalde beroepsvaardigheden krijg je ook trainingen in onder meer het voeren van verkoopgesprekken, jezelf presenteren en zakelijk telefoneren. Daarnaast krijg je lessen in algemene vakken: Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Het Koning Willem I College biedt bij de studierichting Commercie twee opleidingen aan: commercieel medewerker en (junior) accountmanager. Beide opleidingen leiden op tot een commerciële functie bij een business-to-businessbedrijf. Dat is een onderneming die producten of diensten aan andere bedrijven levert (dus niet aan consumenten).

Als (junior) accountmanager voer je verkoopgesprekken bij grote klanten (accounts). Tijdens dit gesprek inventariseer je de behoeften van de klant en geef je een advies op maat. Ook onderhoud je in de tussentijd relaties met klanten en werk je samen met andere afdelingen om je klanten tevreden te houden. Een (junior) accountmanager is tevens verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe klanten (acquisitie).

Je verzorgt vervolgens het hele salestraject. Je stelt offertes en orderbevestigingen op en je informeert je klanten over eventuele vertragingen in de levering. Ook handel je op een zorgvuldige manier eventuele klachten af. 

Een bbl-opleiding is altijd een combinatie van leren op school en werken in een bedrijf. Je komt één dag in de week naar het Koning Willem I College. De overige dagen - minimaal 24 uur per week - werk je in een erkend leerbedrijf aan je beroepspraktijkvorming (bpv). Om te mogen starten met de opleiding moet je een arbeidscontract hebben bij een erkend bpv-bedrijf. 

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 6,5
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
82% 60%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Junior accountmanager 100% 98%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Junior accountmanager
Kans op leerbaan
Junior accountmanager
Startsalaris
uurloon
Junior accountmanager - € 14

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Mbo-diploma niveau 3
  • Minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree en hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 ± € 210,-
Leerjaar 2 ± € 135,-
Leerjaar 3 ± € 50,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Bekijk ook eens deze opleidingen


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters