Leidinggevende travel & hospitality

Studenten travel & hospitality laten bezoekers van een vakantiepark de plattegrond zien Studenten travel & hospitality laten bezoekers van een vakantiepark de plattegrond zien Studenten travel & hospitality laten bezoekers van een vakantiepark de plattegrond zien

Leidinggevende travel & hospitality

In het kort

​​Of het nu een vakantie, stedentrip of een zakenreis is: jij regelt het allemaal! Hoe je dat doet, leer je tijdens de mbo-opleiding leidinggevende travel & hospitality. ​

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 4
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 3 jaar
  • Crebo: 25647

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

​In het eerste jaar van de mbo-opleiding leidinggevende travel & hospitality leer je de branche goed kennen en doe je veel algemene kennis over toerisme op. Je leert over verkoopprocessen, klantbehoeftes en de reis die klanten maken vanaf het moment dat zij een product zien tot de aanschaf. Ook is er volop aandacht voor jouw unieke talenten en doelen. Leerjaar 2 en 3 staan in het teken van beroepsgerichte vakken, zoals zakenreizen, reisbegeleiding en verkoopgesprekken. Maar je leert bijvoorbeeld ook over het werven van klanten en opdrachten, het informeren van klanten, hoe je wensen omzet in werkelijkheid én leidinggeven.

​​Net als op de middelbare school volg je vakken. Algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap volg je altijd. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding leidinggevende travel & hospitality.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

​​Tijdens deze praktijkgerichte travel & hospitality mbo-opleiding leer je vooral door te doen. Je krijgt les op school en leert in de praktijk. Je gaat aan de slag met frontoffice- en backofficewerkzaamheden en je krijgt veel praktijkvakken. Denk hierbij aan landenkennis, toerisme en luchtvaart. Ook ga je aan de slag met jouw commerciële vaardigheden.

​​In het eerste leerjaar volgen studenten van de opleidingen travel & hospitality en leisure & hospitality voor een groot deel dezelfde lessen. Een overstap binnen het eerste jaar is daardoor nog mogelijk.​

​​De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Je bent op school veel in en met de praktijk bezig. Samen met medestudenten oefen je met het ontvangen van gasten, het doen van een passend aanbod, het uitbrengen van offertes en het geven van een presentatie over een nieuw product of dienst. Ook breng je regelmatig een bezoek aan bestemmingen en bedrijven op het gebied van toerisme en recreatie. Dit kan in Nederland zijn, maar ook in het buitenland!

Ieder leerjaar loop je stage. De duur van de stageperiode is per leerjaar verschillend. Wat je op school hebt geleerd, breng je tijdens de stage in de praktijk. De stage in het eerste leerjaar volg je binnen het Koning Willem I College. In leerjaar 2 en 3 loop je stage bij een leerbedrijf in binnen- of buitenland.

Je kiest zelf bij welk leerbedrijf je dit doet, maar het is wel belangrijk dat het leerbedrijf erkend is. Op www.stagemarkt.nl vind je alle erkende bedrijven.

​Met een diploma leidinggevende travel & hospitality kun je aan de slag in een hotel, bij een reisorganisatie, een (online) reisbureau, een congresgebouw of misschien wel een VVV-kantoor. De keuze is aan jou!

​​Jij zorgt ervoor dat mensen de juiste informatie krijgen. Of het nu gaat om een lange vakantie of een mooie stadswandeling: jij weet altijd raad. Daarnaast verkoop je toeristisch-recreatieve producten en diensten, zoals uitstapjes en excursies. Verder geef je leiding aan medewerkers. Sterker nog: zij hebben jouw toeziend oog nodig om hun werk goed uit te voeren. ​

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1 € 633,-
Leerjaar 2 € 35,-
Leerjaar 3 € 35,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.


Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 350,-
Leerjaar 2 € 350,-
Leerjaar 3 € 350,-

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of een mbo-diploma niveau 3
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4
Wist je dat?

Travel is ...

... de Engelse naam voor reizen.

Wist je dat?

Hospitality betekent ...

... vriendelijk en behulpzaam zijn voor gasten, ze welkom laten voelen en ervoor zorgen dat ze zich comfortabel voelen tijdens hun verblijf of bezoek. Hospitality betekent letterlijk gastvrijheid.

Een schooldag

Dag
Maandag
PraktijklesUitleg over frontoffice
PraktijklesAan de slag! Oefenen met frontofficewerkzaamheden
Lunch
pauze
Gastles Center ParcsGegeven door leidinggevende frontoffice
Project Land van CuijkMet je projectgroep aan de slag voor de regio
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Folder en informatiepagina van vakanties naar Griekenland
60% Praktijk
40% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Het vak van een leidinggevende travel & hospitality leer je pas echt door te doen. Daarom ben je ongeveer 60% van de tijd bezig in en met de praktijk.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 7,6
7 landelijk
Geslaagde studenten 68%
77% landelijk
Afgestudeerden met werk -
85% landelijk
Gebouw locatie Jan van Cuijkstraat

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Copyright Koning Willem I College 2024