Zelfstandig medewerker travel & hospitality

Medewerker Travel & Hospitality

Zelfstandig medewerker travel & hospitality

Algemene informatie

Niveau 3
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25649

Locatie

Cuijk Jan van Cuijkstraat

De opleiding duurt drie jaar. Daarin krijg je les op school en leer je ook in de praktijk. In het eerste jaar doe je veel praktijkervaring op door praktijkopdrachten (op school) en samenwerking met bedrijven. Je loopt in het tweede en derde jaar een aantal weken stage bij een erkend leerbedrijf in de regio of in het buitenland. Daardoor ben je straks helemaal klaar voor een carrière in deze levendige sector!

In het eerste leerjaar volgen studenten leidinggevende en zelfstandig medewerker leisure & hospitality en studenten leidinggevende en zelfstandig medewerker travel & hospitality grotendeels dezelfde lessen. Een overstap binnen het eerste jaar is daardoor nog mogelijk. In het eerste jaar ligt de nadruk op hospitality- en frontofficewerkzaamheden. Zo leer je de branche meteen goed kennen. Het tweede jaar staat in het teken van beroepsgerichte vakken, zoals zakenreizen, reisbegeleiding, communicatie, toeristische topografie en verkoopgesprekken. Maar je leert bijvoorbeeld ook over cruises, groepsvakanties, stedentrips én hoe je je verstaanbaar maakt in het Duits. Alle soorten reizen komen voorbij en je leert ze allemaal kennen. Na je stage in het derde jaar richt je je op het afronden van je studie. Dat doe je via projecten en een (of meerdere) ‘proeve van bekwaamheid’.

Je leert de belangrijkste taken die horen bij een zelfstandig medewerker travel & hospitality. Denk hierbij aan:

  • je adviseert klanten/gasten over reizen en vervoer
  • je ontvangt en informeert klanten/gasten
  • je stelt een goed aanbod op
  • je handelt eventuele klachten netjes af
  • je zorgt ervoor dat iemands droomreis werkelijkheid wordt

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als zelfstandig medewerker travel & hospitality verkoop je reizen en alles wat daarbij hoort, zoals verzekeringen en autohuur. Je adviseert klanten en helpt hen bij het boeken van hun reis. Zo kijk je bijvoorbeeld mee welk hotel past bij hun persoonlijke wensen. En vliegtickets regelen? Ook dat heb je zo geregeld. 

Maar daar houdt het niet op. Ook bij klachten of problemen ben jij er. Je bouwt een goede band op met je klant én je levert de service die ervoor zorgt dat de reis soepel verloopt. Of het nu een vakantie of een zakenreis is: wie bij jou aan de deur klopt, weet zeker dat alles goed geregeld wordt. Een vliegende start! 

De stage in het eerste leerjaar volg je binnen het Koning Willem I College. In leerjaar 2 ga je 20 weken op stage. Tijdens leerjaar 3 bestaat de stage uit tien weken.  

Stage lopen kan alleen bij bedrijven die erkend zijn. Kijk op www.stagemarkt.nl voor erkende stagebedrijven.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op 'Aanmelden voor deze opleiding' en volg de stappen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2 

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Mbo-opleidingen op niveau 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 € 603,-
Leerjaar 2 € 35,-
Leerjaar 3 € 35,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters