Logistiek medewerker

Logistiek medewerker rijdt met heftruck in magazijn Logistiek medewerker rijdt met heftruck in magazijn Logistiek medewerker rijdt met heftruck in magazijn

Logistiek medewerker

In het kort

Volg de praktische opleiding logistiek medewerker en leer hoe je ervoor zorgt dat in een magazijn of distributiecentrum alle goederen op de juiste plek terechtkomen.

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 2
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 1 jaar
  • Crebo: 25774

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over het ontvangen en opslaan van goederen in een magazijn of distributiecentrum! Tijdens de opleiding logistiek medewerker leer je wat je moet doen als de goederen geleverd worden in het magazijn en hoe je de goederen moet opslaan. Daarbij leer je ook omgaan met de verschillende documenten die daarbij horen. In een magazijn of distributiecentrum kom je in aanraking met verschillende mensen, zoals collega’s en klanten. Daarom ga je tijdens deze logistieke mbo-opleiding ook aan de slag met communiceren en klanten vriendelijk te woord staan. Kort gezegd: je leert alle vaardigheden zodat de logistiek in een magazijn, distributiecentrum of productiebedrijf op rolletjes verloopt.

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding logistiek medewerker bbl. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Tijdens de bbl-opleiding logistiek medewerker kom je één dag in de week naar het Koning Willem I College. Op deze lesdag leer je alles wat je nodig hebt om de werkzaamheden bij het erkende leerbedrijf goed te kunnen uitvoeren. We maken de koppeling tussen de theorie en praktijk. Wat je leert kun je dus meteen gebruiken tijdens jouw werk. En loop je tijdens jouw werkzaamheden bij het leerbedrijf ergens tegenaan? Dan bespreken we de situatie op de dag dat je naar school komt. 

Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld! 

Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

De wereld van de logistiek staat nooit stil. De maatschappij draait niet zonder logistiek. Na het afronden van de bbl-opleiding logistiek medewerker kun je meteen aan de slag. Bijvoorbeeld bij een productiebedrijf, defensie, transportbedrijf, ziekenhuis of distributiecentrum. Of wat dacht je van de luchtvracht, spoorvracht of havenlogistiek? In de logistiek zijn volop mogelijkheden!

Tijdens jouw werk los je vrachtwagens, controleer je de goederen die binnenkomen en zorg je ervoor dat de goederen worden opgeslagen. Ook verzamel je goederen die worden besteld en maak je deze klaar om het magazijn weer te verlaten. En niet te vergeten: je houdt de (geautomatiseerde) magazijnadministratie bij. Vaak werk je met moderne hulpmiddelen als een heftruck, reachtruck en scanner. Dit doe je altijd volgens de juiste veiligheidsvoorschriften. Welke werkzaamheden je precies uitvoert is natuurlijk afhankelijk van het bedrijf waar je gaat werken.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 3 of 4.

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 295,-
Leerjaar 1 € 269,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een diploma entreeopleiding
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Daarnaast moet je werk én een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Als er te weinig aanmeldingen zijn om de opleiding te laten starten in beide regio's, dan start de opleiding alleen in de regio 's-Hertogenbosch. We informeren je op tijd over wat dit eventueel voor jou betekent.

Een schooldag

Dag
Woensdag
TheorielesTransportmiddelen
Nederlands  
Lunch
pauze
KeuzedeelDigitale vaardigheden
TheorielesMagazijnindeling
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Scanapparaat en sticker voor een logistieke omgeving
80% Praktijk
20% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 80% van de opleiding logistiek medewerker besteed je in en aan de praktijk. Dit doe je tijdens jouw werkzaamheden bij het erkende leerbedrijf én op de momenten dat je naar school komt.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 6,7
6,9 landelijk
Geslaagde studenten 63%
70% landelijk
Afgestudeerden met werk 92%
93% landelijk
Gebouw locatie Onderwijboulevard
Gebouw locatie Muntelaar

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Copyright Koning Willem I College 2024