Logistiek teamleider

Logistiek teamleider

In het kort

Bij deze bbl-opleiding tot logistiek teamleider leer je goederentransport zonder problemen te laten verlopen. Door jouw leidinggevende skills komen goederen op het juiste moment op de juiste plek!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 3
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 2 jaar
  • Crebo: 25775

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over het organiseren en coördineren van goederenontvangst en opslag! Waar je tijdens de opleiding logistiek medewerker vooral aan de slag gaat met uitvoerende handelingen, ga je tijdens deze opleiding meer aan de slag met leidinggevende taken. Zo leer je hoe je verstandige keuzes maakt in het voorraadbeheer, het uitvoeren van de (magazijn)administratie en het leidinggeven aan collega’s. Ook ga je aan de slag met productkennis en op welke plek je producten het beste kunt opslaan. In de logistiek kom je in aanraking met verschillende mensen, daarom leer je ook communiceren en klanten vriendelijke en behulpzaam te woord staan. 

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding logistiek teamleider. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Tijdens de bbl-opleiding logistiek teamleider kom je één dag in de week naar het Koning Willem I College. Op deze lesdag leer je alles wat je nodig hebt om de werkzaamheden bij het erkende leerbedrijf goed te kunnen uitvoeren. We maken de koppeling tussen de theorie en praktijk. Wat je leert kun je dus meteen gebruiken tijdens jouw werk. En loop je tijdens jouw werkzaamheden bij het leerbedrijf ergens tegenaan? Dan bespreken we de situatie op de dag dat je naar school komt.

Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld! 

Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

De wereld van de logistiek staat nooit stil. De maatschappij draait niet zonder logistiek. Na het afronden van deze mbo-opleiding logistiek teamleider bbl kun je meteen aan de slag. Bijvoorbeeld bij een productiebedrijf, transportbedrijf, distributiecentrum, beurzen en evenementen. Of wat dacht je van de luchtvracht, spoorvracht of havenlogistiek?

Jij bent verantwoordelijk voor het plannen van de werkzaamheden en het verdelen van de taken. Je houdt toezicht op het controleren van de goederen die binnenkomen en dat de producten op de juiste plek worden neergezet. Daarnaast geef je leiding aan collega’s, adviseer je over het voorraadbeheer en kijk je samen met collega teamleiders hoe je processen kunt verbeteren. Je voert niet alleen leidinggevende taken uit. Als het nodig is help je ook mee met de ontvangst en verzending van goederen.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 4.

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 715,-
Leerjaar 1 € 361,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2. Heb je een diploma logistiek medewerker, niveau 2? Dan is het mogelijk om de opleiding versneld af te ronden
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Daarnaast moet je werk én een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Als er te weinig aanmeldingen zijn om de opleiding te laten starten in beide regio's, dan start de opleiding alleen in de regio 's-Hertogenbosch. We informeren je op tijd over wat dit eventueel voor jou betekent.

Een schooldag

Dag
Vrijdag
TheorielesLeidinggeven
Engels  
Lunch
pauze
KeuzedeelOpslag gevaarlijke stoffen
TheorielesOpslag van goederen
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
80% Praktijk
20% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 80% van de opleiding logistiek teamleider besteed je in en aan de praktijk. Dit doe je tijdens jouw werkzaamheden bij het erkende leerbedrijf én op de momenten dat je naar school komt.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 6,7
6,8 landelijk
Geslaagde studenten 66%
73% landelijk
Afgestudeerden met werk -
98% landelijk
Gebouw locatie Onderwijboulevard
Gebouw locatie Muntelaar

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Copyright Koning Willem I College 2024