In het kort

Ben jij goed in plannen en houd je van actie? Misschien is de mbo-opleiding logistiek supervisor iets voor jou! Tijdens de opleiding ga je aan de slag met het organiseren van logistieke processen.

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 4
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 3 jaar
  • Crebo: 25776

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over logistieke processen en wat het betekent om hier verantwoordelijk voor te zijn! Waar je tijdens de opleiding logistiek teamleider alles leert over de organisatie op de werkvloer zelf, ga je tijdens deze opleiding aan de slag met vaardigheden om de werkzaamheden op kantoor goed te laten verlopen. Je leert hoe je kan zorgen voor een optimale goederenstroom, hoe je verbetervoorstellen uitwerkt en hoe je dagelijks leidinggeeft aan de teamleiders op de werkvloer. Ook ga je aan de slag met onderwerpen als personeelsbeleid en de administratie. 

Net als op de middelbare school volg je vakken. Algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap volg je altijd. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding logistiek supervisor. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding. 

Tijdens de bbl-opleiding logistiek supervisor kom je één dag in de week naar het Koning Willem I College. Op deze lesdag leer je alles wat je nodig hebt om de werkzaamheden bij het erkende leerbedrijf goed te kunnen uitvoeren. We maken de koppeling tussen de theorie en praktijk. Wat je leert kun je dus meteen gebruiken tijdens jouw werk. En loop je tijdens jouw werkzaamheden bij het leerbedrijf ergens tegenaan? Dan bespreken we de situatie op de dag dat je naar school komt.

Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld! 

Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

De wereld van de logistiek staat nooit stil. De maatschappij draait niet zonder logistiek. Na het afronden van deze mbo-opleiding logistiek supervisor bbl kun je meteen aan de slag. Bijvoorbeeld bij een productiebedrijf, transportbedrijf, distributiecentrum, beurzen of bij evenementen. Of wat dacht je van de luchtvracht, spoorvracht of havenlogistiek?

Jij bent verantwoordelijk voor een optimale goederenstroom. Dat betekent dat je alles regelt rondom de goederen of producten die binnenkomen of weer weggaan. Je regelt de ontvangst, controle, opslag, beheer, orderproductie en expeditie van alle goederen. Daarnaast geef je leiding aan de teamleiders, werk je verbetervoorstellen uit en houd je het management op de hoogte van de werkzaamheden op de werkvloer. 

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 715,-
Leerjaar 1 € 267,-
Leerjaar 2 € 267,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2. Heb je een diploma logistiek medewerker, niveau 2? Dan is het mogelijk om de opleiding versneld af te ronden
  • of een mbo-diploma niveau 3. Heb je een diploma logistiek teamleider, niveau 3? Dan is het mogelijk om de opleiding versneld af te ronden
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Daarnaast moet je werk én een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Als er te weinig aanmeldingen zijn om de opleiding te laten starten in beide regio's, dan start de opleiding alleen in de regio 's-Hertogenbosch. We informeren je op tijd over wat dit eventueel voor jou betekent.

Een schooldag

Dag
Woensdag
InstructielesIk als leidinggevende
TheorielesHoe om te gaan met kosten in de logistiek?
Nederlands  
Lunch
pauze
TheorielesLogistieke processen optimaliseren
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
80% Praktijk
20% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 80% van de opleiding logistiek supervisor besteed je in en aan de praktijk. Dit doe je tijdens jouw werkzaamheden bij het erkende leerbedrijf én op de momenten dat je naar school komt.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid -
- landelijk
Geslaagde studenten 59%
68% landelijk
Afgestudeerden met werk -
97% landelijk
Gebouw locatie Onderwijboulevard
Gebouw locatie Muntelaar

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Copyright Koning Willem I College 2024