Medewerker evenementenorganisatie

Studenten bereiden samen met docent evenement voor Studenten bereiden samen met docent evenement voor Studenten bereiden samen met docent evenement voor

Medewerker evenementenorganisatie

In het kort

Ben jij flexibel, enthousiast en sociaal? Wil jij graag evenementen organiseren? Dan is de opleiding medewerker evenementenorganisatie écht iets voor jou.

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 4
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 3 jaar
  • Crebo: 25749
Ook te volgen als bbl-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Je leert om de beste versie van jezelf te zijn. Tijdens de opleiding medewerker evenementenorganisatie leer je vaardigheden die belangrijk zijn bij het organiseren van evenementen. Wat dacht je van plannen, samenwerken met opdrachtgevers en leveranciers? Ook ga je aan de slag met kritisch denken, creativiteit en probleemoplossend vermogen. Zo ben je goed voorbereid op jouw toekomst. Kort gezegd: je leert alles zodat jij de mooiste evenementen kan organiseren!

Net als op de middelbare school volg je vakken. Algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap volg je altijd. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding medewerker evenementenorganisatie.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Het eerste jaar van deze mbo-eventmanagement opleiding ben je een Creator. Je maakt kennis met de wereld van evenementen en wat er allemaal bij komt kijken. Je gaat aan de slag met verschillende onderwerpen van het vak. Zo organiseer je al de eerste evenementen binnen het Koning Willem I College.

In het tweede jaar organiseer je evenementen voor écht opdrachtgevers. Daarnaast begin je aan de voorbereiding voor jouw stage in de vierde periode. Rond je het tweede jaar goed af? Dan ben je helemaal klaar voor jouw rol als Producer!

In je derde jaar ben je een Producer. Dit betekent dat je jouw talenten en skills gebruikt om jezelf te ontwikkelen als expert op het gebied van evenementenorganisatie. Dit doe je tijdens jouw stage én tijdens opdrachten in het werkveld.

De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Tijdens de opleiding medewerker evenementenorganisatie ga je vanaf week één aan de slag met de praktijk. Zo organiseer je met medestudenten een eigen buitenlandse reis. Ook maak je kennis met ons Evenementenbureau. Dit bureau is onderdeel van het Koning Willem I College en organiseert echte evenementen voor studenten. Zo ben je meteen ondernemend en in de praktijk bezig.

In leerjaar 2 en 3 loop je stage bij een erkend leerbedrijf. De duur van de stageperiode is per leerjaar verschillend. Wat je op school hebt geleerd, breng je tijdens de stage in de praktijk.

Je kiest zelf bij welk leerbedrijf je dit doet, maar het is wel belangrijk dat het leerbedrijf erkend is. Op www.stagemarkt.nl vind je alle erkende bedrijven.

Met een mbo diploma medewerker evenementenorganisatie ben je een echte alleskunner. Zo zijn er mogelijkheden bij evenementenbureaus, concertzalen, poppodia of festivalorganisaties.

Doordat je vaardigheden als plannen, organiseren en samenwerken leert, kun je eigenlijk alle kanten op. Tijdens jouw werk overleg je met opdrachtgevers, maak je een plan van aanpak en regel je (bijna) alle zaken die horen bij een evenement. Van vervoer tot beveiliging en van artiestenbegeleiding tot aan de catering. Maar ook voor het maken van een draaiboek en het bewaken van planningen en begrotingen draai jij je hand niet om!

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1 ± € 435,-
Leerjaar 2 ± € 335,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of een mbo-diploma niveau 3
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Een schooldag

Dag
Dinsdag
Vormgeving  
Burgerschap  
Nederlands  
Lunch
pauze
PraktijklesAan de slag met de organisatie van jouw eerste evenement!
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Student deelt portofoons uit
40% Praktijk
60% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Tijdens het eerste jaar van de opleiding medewerker evenementenorganisatie ben je 40% van de tijd bezig in en met de praktijk. Vanaf leerjaar 2 wordt dit natuurlijk meer omdat je aan de slag gaat met jouw stage!

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid -
- landelijk
Geslaagde studenten 70%
65% landelijk
Afgestudeerden met werk -
89% landelijk
Gebouw locatie Vlijmenseweg

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Hoofdingang: Henri Dunantstraat
Copyright Koning Willem I College 2024