Medewerker kinderopvang, onderwijs en bewegen

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (1)

Medewerker kinderopvang, onderwijs en bewegen

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 26030

Locatie

's-Hertogenbosch, Marathonloop

Lijkt het jou leuk om met kinderen te werken? Ben je sportief en actief aangelegd? En ben je enthousiast, nieuwsgierig en creatief van aard? Dan is de opleiding Medewerker kinderopvang, onderwijs en bewegen echt wat voor jou! 

Tijdens de opleiding leer je alles over het werken in zowel een onderwijssetting, als een pedagogische setting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het organiseren en uitvoeren van beweegactiviteiten voor diverse leeftijdsgroepen. Op het gebied van bewegen ben jij de specialist! Daarnaast leer je ook hoe je omgaat met leerlingen die extra hulp nodig hebben op sociaal-emotioneel en cognitief gebied. Belangrijke vakken hierbij zijn interactievaardigheden, pedagogische vakken, drama, creatieve vakken en sport en spel. Daarnaast volg je ook Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap. Het is belangrijk dat je de algemene vakken goed beheerst. Zo kan je leerlingen in zowel groep 1, als in groep 8 goed begeleiden. 

Ook volg je keuzedelen. Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor  verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een vervolgopleiding.

Er wordt veel van je verwacht tijdens de opleiding. We kijken niet alleen naar je inzet, aanwezigheid en prestaties, maar ook naar je houding op school en op stage. Om je hier goed in te begeleiden heb je een coach. Samen bespreken jullie jouw studieresultaten en voortgang.

Als Medewerker kinderopvang, onderwijs en bewegen heb je een belangrijke rol op een basisschool, integraal kindcentrum (IKC), kinderopvang of buitenschoolse opvang. Je ondersteunt de leerkracht in de klas en zorgt ervoor dat alle leerlingen de aandacht krijgen die ze verdienen. Leerlingen die extra aandacht of hulp nodig hebben help jij om verder te komen. Misschien weet jij net die speelse aanpak te bedenken waardoor een kind het wél begrijpt. Tijdens het werk probeer je, waar kan, een koppeling te maken naar bewegen. Denk hierbij aan sport en spel en bewegend leren. 

Alle dagen zijn anders. De hele dag gebeurt er wel iets. Jij ziet wat er om je heen gebeurt. Je bent stressbestendig en kan goed samenwerken. Naast het verzorgen en begeleiden van kinderen krijg je ook andere taken, waaronder analyseren en coachen. 

Vanaf de tweede helft van het eerste leerjaar ga je twee dagen per week stage lopen op een basisschool. De stageplaatsen zijn in 's-Hertogenbosch en omgeving. Het stagebureau van het Koning Willem I College regelt de stageplaats. Je wisselt tijdens de opleiding minimaal één keer van stageplaats. 

In de tweede helft van het tweede leerjaar is het mogelijk om stage te lopen in het buitenland. Het gaat daarbij om een periode tussen de drie en vijf maanden. Je wordt begeleid in het vinden van een stageplaats. 

Als je stage gaat lopen moet je beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).  

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen. 

  • Je wordt altijd uitgenodigd voor een intakgesprek. 

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Als je gaat stage lopen moet je beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Deze opleiding heeft maximaal 30 plaatsen.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4

   

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree en hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1239,-
Leerjaar 1*/** ± € 600,-
Leerjaar 2** ± € 200,-
Leerjaar 3** ± € 200,-
* kosten zijn inclusief aanschaf van kledingpakket
** kosten zijn een inschatting, deze kunnen afwijken.

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Copyright Koning Willem I College 2022
Filters