Meubelmaker / (scheeps) interieurbouwer

Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (3)

Meubelmaker / (scheeps) interieurbouwer

Algemene informatie

Niveau 2
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25018

Locaties

Veghel Muntelaar 's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard

Jij bent superhandig en wilt later meubelmaker worden? Of gaan meebouwen aan het (houten) interieur van schepen? Welkom op het Koning Willem I College.

Je krijgt praktijk- en theorievakken. De nadruk ligt op praktijkleren. Dit betekent dat je vooral met je handen aan het werk bent, en zo ook de theorie leert. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap en vakspecifieke vakken zoals vaktheorie, tekening lezen en CAD tekenen. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer werk je in een productieruimte. Bijvoorbeeld van een meubels producerend bedrijf of een (scheeps)interieurbouwbedrijf.

Deze bedrijven zijn meestal vrij klein tot middelgroot. Ze leveren hun (houten) producten aan andere bedrijven en ook aan particulieren. Soms werk je in teamverband en soms alleen. Belangrijk daarbij zijn altijd de volgende zaken. Er wordt van je verwacht dat je zorgvuldig en nauwkeurig bent. Precies en maatvast werken is belangrijk, omdat het om maatwerk gaat. En ook omdat je leidinggevenden en de klanten hoge eisen aan het eindresultaat stellen. 

Je moet ook stressbestendig zijn, omdat je soms onder tijdsdruk moet werken. Veiligheidsbewustzijn is belangrijk om je eigen gezondheid en die van collega's te beschermen. Herken je je in dit profiel? Dan is deze opleiding echt wat voor jou!

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Per jaar loop je 10 weken stage. 

Tijdens de stageperiode word je bezocht door een stageconsulent van het Koning Willem I College. Samen met de stagebegeleider wordt dan de voortgang van de stage besproken. Stage lopen doe je bij bedrijven die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Die hebben de titel 'erkend leerbedrijf'. Met de werkbegeleider van dat leerbedrijf worden afspraken gemaakt over welke werkzaamheden passen bij jouw opleiding.

Kijk op www.stagemarkt.nl voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Voor locatie 's-Hertogenbosch, Rietveldenweg geldt dat vanaf schooljaar 2023 - 2024 de locatie van deze opleiding verandert. De lessen vinden vanaf dat moment plaats aan locatie 's-Hertogenbosch, Onderwijsboulevard.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 7
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
75% 64%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Meubelmaker/(Scheeps)interieurbouwer - 86%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Meubelmaker/(Scheeps)interieurbouwer
Kans op stage
Meubelmaker/(Scheeps)interieurbouwer
Startsalaris
uurloon
Meubelmaker/(Scheeps)interieurbouwer - € 8

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op niveau 3.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 € 648,-
Leerjaar 2 € 318,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Bekijk ook eens deze opleidingen


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters