Meubelmaker / (scheeps) interieurbouwer

Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (1)

Meubelmaker / (scheeps) interieurbouwer

Algemene informatie

Niveau 2
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25018

Locaties

's-Hertogenbosch Rietveldenweg Veghel Muntelaar

Jij bent superhandig en wilt later meubelmaker worden? Of gaan meebouwen aan het (houten) interieur van schepen? Welkom op het Koning Willem I College.

Eén dag in de week volg je les op school om te werken aan de theorie van het vak. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap en vakspecifieke vakken zoals vaktheorie, tekening lezen en CAD tekenen.  

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer werk je in een productieruimte. Bijvoorbeeld van een meubels producerend bedrijf of een (scheeps)interieurbouwbedrijf.

Deze bedrijven zijn meestal vrij klein tot middelgroot. Ze leveren hun (houten) producten aan andere bedrijven en ook aan particulieren. Soms werk je in teamverband en soms alleen. Belangrijk daarbij zijn altijd de volgende zaken. Er wordt van je verwacht dat je zorgvuldig en nauwkeurig bent. Precies en maatvast werken is belangrijk, omdat het om maatwerk gaat. En ook omdat je leidinggevenden en de klanten hoge eisen aan het eindresultaat stellen. 

Je moet ook stressbestendig zijn, omdat je soms onder tijdsdruk moet werken. Veiligheidsbewustzijn is belangrijk om je eigen gezondheid en die van collega's te beschermen. Herken je je in dit profiel? Dan is deze opleiding echt wat voor jou!

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Dit onderdeel volg je bij een erkend leerbedrijf. Hierbij voer je opdrachten uit die aansluiten bij je opleiding én je werkzaamheden binnen het leerbedrijf. 

Tijdens de bpv word je bezocht door een bpv-consulent van het Koning Willem I College. Samen met de praktijkbegeleider van het bedrijf wordt dan de voortgang van de bpv besproken.

Je werkt vier dagen per week in het leerbedrijf en je komt één dag per week naar het Koning Willem I College. Een bpv-overeenkomst van minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf is vereist.

Kijk op www.stagemarkt.nl voor een erkend leerbedrijf. 

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Voor locatie 's-Hertogenbosch, Rietveldenweg geldt dat vanaf schooljaar 2023 - 2024 de locatie van deze opleiding verandert. De lessen vinden vanaf dat moment plaats aan locatie 's-Hertogenbosch, Onderwijsboulevard.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 7,1
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
- 70%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Meubelmaker/(Scheeps)interieurbouwer - 95%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Meubelmaker/(Scheeps)interieurbouwer
Kans op leerbaan
Meubelmaker/(Scheeps)interieurbouwer
Startsalaris
uurloon
Meubelmaker/(Scheeps)interieurbouwer - € 9

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op niveau 3.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 270,-
Leerjaar 1 € 323,-
Leerjaar 2 € 318,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters