Ondernemend meubelmaker / (scheeps) interieurbouwer

Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Ondernemend meubelmaker / (scheeps) interieurbouwer

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 4 jaar
Crebo 25019

Locatie

Veghel Muntelaar

Tijdens de opleiding ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer word je breed opgeleid. Je leert alles over het werken met machines, het maken van interieur en meubels van bijvoorbeeld hout en het monteren en plaatsen van producten. Ook wordt er tijdens de opleiding aandacht besteed aan het opstarten van een eigen bedrijf. Naast de theorie, komen ook zaken als het leidinggeven aan personeel, het werven van opdrachten en het bewaken van het productieproces aan bod.  

In jouw rol als ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer ben je verantwoordelijk voor het coördineren van de werkzaamheden, het inkopen van de materialen en het ontwerpproces. Je leert het bewaken van de tijdsplanning en het voorbereiden en construeren van meubels. Je wordt opgeleid tot allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer én bedrijfsleider.  

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kiest voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.  

Na het afronden van de opleiding ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer kun je aan het werk in de meubel-, scheeps- en/of interieurbranche. Bijvoorbeeld met jouw eigen bedrijf. De meeste studenten gaan na het behalen van hun diploma ondernemen. Daar is de opleiding op gericht. Maar je kunt natuurlijk ook aan de slag bij een bedrijf, in de rol van bijvoorbeeld werkvoorbereider, bedrijfsleider of leidinggevende. 

Je voert jouw werkzaamheden vaak zelfstandig uit. Je organiseert het werk, zorgt dat collega’s weten wat ze moeten doen en je voelt een hoge verantwoordelijkheid in het werk. Ook denk je mee over nieuwe ontwikkelingen en producten. 

Tijdens de stage van de opleiding ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer loop je in het begin veel mee en doe je vakkennis op. Leren van de praktijk, dat is erg belangrijk! Na een aantal weken stage ga je zelf aan de slag. Stage lopen doe je bijvoorbeeld in de meubel-, scheeps- of interieurbranche. Maar ook een leerbedrijf in de standbouw of keukenbranche behoren tot de mogelijkheden.

Stage lopen kan alleen bij bedrijven die erkend zijn. Kijk op www.stagemarkt.nl voor erkende stagebedrijven. 

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op 'Aanmelden voor deze opleiding' en volg de stappen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier.

Tijdens de opleiding werk je samen met andere studenten en docenten aan verschillende projecten. Dit doe je in de werkplaats op onze locatie in de regio Meierijstad. Deze werkplaats biedt de mogelijkheid om te werken met moderne machines en gereedschappen.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemende of theoretische leerweg
  • Mbo-diploma niveau 3
  • Minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4
  • Verwant mbo-diploma niveau 2

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree en hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 ± € 350,-
Leerjaar 2 ± € 350,-
Leerjaar 3 ± € 350,-
Leerjaar 4 ± € 350,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters