Retailmanager

verkoopspecialist / retailspecialist

Retailmanager

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25807

Locaties

Oss Euterpelaan Veghel Muntelaar

Aan de start van de opleiding word je gekoppeld aan een coach. Gedurende de hele opleiding ondersteunt deze coach jou met het bewaken van overzicht, opstellen van doelen, jouw leerproces en het maken van goede keuzes. Jij hebt de regie tijdens de opleiding!  

Je begint deze opleiding met een brede oriëntatiefase. In het eerste gedeelte van de opleiding ligt de focus op jouw talenten en ambities, de wereld van verkoop aan particulieren en bedrijven en behoeften van klanten. Je leert welk traject de klant aflegt van het moment van interesse voor een product of dienst, tot het moment dat de klant er gebruik van maakt. 

De opleiding bestaat uit modules. Na de oriëntatiefase volgt de basisfase. In deze fase ga je in modules aan de slag met vragen uit de praktijk. Hier werk je samen met andere studenten aan. Je kiest zelf de modules. Weet je al welke richting in de handel je op wil? Dan kies je voor modules gericht op jouw keuze. Weet je nog niet precies welke richting je op wil? Dan heb je in deze fase alle ruimte om te verkennen wat bij jou past. Ook volg je workshops en komen gastsprekers uit het bedrijfsleven hun ervaringen delen over de praktijk. Zo leer je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om de modules goed uit te kunnen voeren. 

Vervolgens begin je aan de verdiepingsfase. Hierin kies je voor verdiepende modules. Ook werk je aan vraagstukken vanuit de praktijk of wellicht vanuit jouw eigen onderneming. Je hebt ook altijd de mogelijkheid om extra modules te volgen. Zo krijg je meer verdieping en leer je extra dingen die in jouw toekomst goed van pas kunnen komen. De laatste fase is de afstudeerfase. Deze vindt plaats in de praktijk. Hierin toon je aan dat je startbekwaam bent.

Als manager ben je een echte professional. Je stelt je ondernemend op. Je bent een voorbeeld voor de andere medewerkers. Je neemt het initiatief om acties te ondernemen en zaken te verbeteren. 

Retail is de verzamelnaam voor bedrijven die direct aan de consument leveren. Dat kunnen goederen zijn, van voedsel tot mobieltjes. Of ook diensten, zoals abonnementen.

Als retailmanager heb je een commerciële en ondernemende functie in deze business-2-consumermarkt. Je bouwt relaties op met medewerkers en klanten en je onderhoudt deze. Je zoekt kansen en je weet precies hoe je het beste in het belang van de organisatie én van de klant handelt. 

In de meeste gevallen werk je bij een winkel in het midden- en kleinbedrijf of bij een grootwinkelbedrijf, binnen de food en/of non-foodsector en geef je leiding aan personeel.

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Tijdens je opleiding werk je minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van je beroep.

Je werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en komt één dag per week naar het Koning Willem I College. 

Kijk op www.stagemarkt.nl voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op 'Aanmelden voor deze opleiding' en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 6,4
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
71% 52%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Retailmanager - 96%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Retailmanager
Kans op leerbaan
Retailmanager
Startsalaris
uurloon
Retailmanager - € 12

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Mbo-diploma niveau 3
  • Minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree en hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters