Technicus human technology

Aanmelden voor deze opleiding is helaas niet (meer) mogelijk.

We willen je graag helpen bij het kiezen van een andere opleiding binnen het Koning Willem I College. Neem daarvoor contact met ons op!

Opleiding Tot Technicus Human Technology In Noordoost Brabant Opleiding Tot Technicus Human Technology In Noordoost Brabant Opleiding Tot Technicus Human Technology In Noordoost Brabant

Technicus human technology

In het kort

Hoe je met verschillende technieken innovatieve en creatieve oplossingen bedenkt voor mens en maatschappij? Je leert het tijdens de opleiding technicus human technology.

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 4
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 3 jaar
  • Crebo: 25265
  • Regio: ’s-Hertogenbosch

Hoe je met creatieve oplossingen het leven van mensen makkelijker maakt. Je leert hoe je producten verbetert, maar ook hoe je nieuwe producten of oplossingen bedenkt. Je gaat aan de slag met 3D-printen, lasersnijden, digitaal tekenwerk, vormgeving en digitaal ontwerp. Maar ook programmeren en werken met virtual reality (VR), augmented reality (AR) en artificial intelligence (AI) zijn onderdeel van de opleiding technicus human technology. Daarnaast leer je inspireren, motiveren, activeren, improviseren en experimenten! Kort gezegd: hoe je met jouw creatieve oplossingen het leven van mensen makkelijker maakt!

Net als op de middelbare school volg je vakken. Algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap volg je altijd. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding technicus human technology.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Je gaat aan de slag met uitdagingen van échte opdrachtgevers. Dit doe je tijdens projecten, welke je stap voor stap doorloopt. Je onderzoekt, bepaalt de richting, ontwikkelt concepten, deelt jouw ideeën met andere studenten en docenten, verwerkt feedback en je brengt jouw ideeën tot leven door het maken van een prototype.

Tijdens de opleiding technicus human technology leer je onder andere werken volgens de methode Design Thinking. Door deze werkwijze leer je op een andere manier naar uitdagingen en problemen te kijken én hoe je op een snelle manier oplossingen bedenkt.

Naast dat je bezig bent met techniek als vak, is er ook veel ruimte om jezelf te ontwikkelen als technicus human technology. Je krijgt alle ruimte om jouw interesses te ontdekken en jezelf te verdiepen in het vak.

De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Bij de opleiding technicus human technology is geen dag hetzelfde! Aan het einde van elk project lever je een eindproduct, in de vorm van een prototype, op. Het prototype stel je samen met verschillende materialen en gereedschappen. Zo leer je tijdens de opleiding technicus human technology gebruik maken van bijvoorbeeld 3D-printers, lasersnijders en foamsnijders. Ook oefen je met (digitale) teken- en schetstechnieken, houtbewerking en programmeren.

Vanaf leerjaar twee loop je stage bij een erkend leerbedrijf. De duur van de stageperiode is per leerjaar verschillend. Wat je op school hebt geleerd, breng je tijdens de stage in de praktijk.

Samen met jou zoeken we een erkend leerbedrijf dat bij jouw interesses en behoeften past. Maar het is wel belangrijk dat het leerbedrijf erkend is. Op www.stagemarkt.nl vind je alle erkende bedrijven.

Met een diploma technicus human technology kun je als industrieel product ontwerper aan de slag bij bedrijven in de techniek of bij bedrijven die techniek toepassen. Maar een ontwerpbureau, productiebedrijf of een eigen bedrijf behoren ook tot de mogelijkheden. Je bent een verbinder en bedenkt creatieve oplossingen voor praktische problemen.

Je werkt bijna altijd in projecten. Aan het begin van het project bereid je het werk voor door onderzoek te doen naar de wensen en behoeften. De uitkomsten van het onderzoek helpen je bij het ontwikkelen van een mogelijke oplossing. Je presenteert, bespreekt en stelt bij. Ook maak je begrotingen, projectplannen en productspecificaties. Daarbij stuur je het project aan en bewaak je de kwaliteit van het project.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 € 1363,-
Leerjaar 2 € 86,-
Leerjaar 3 € 5,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 150,-
Leerjaar 2 € 150,-
Leerjaar 3 € 150,-

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of een mbo-diploma niveau 3
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Een schooldag

Dag
10u
11u
12u
13u
14u
15u
16u
Maandag
ProjectBrainstormsessie
ProjectOpzetten van conceptschetsen
Lunch
pauze
PraktijklesIntroductie-oefening Photoshop
PraktijklesLasersnijden
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Koning In Oplossingen Bedenken
Koning In Oplossingen Bedenken
75%
25%
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Het vak van een technicus human technology uitoefenen? Dat doet je in de praktijk! Daarom ben je tijdens de opleiding ongeveer 75% van de tijd bezig in en met de praktijk.

Den Bosch, Onderwijsboulevard

Locaties

Je vindt deze opleiding op onderstaande locaties:

Telefoon: 073 624 9 624


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters