Technicus human technology

Technicus Human Technology (1)

Technicus human technology

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25265

Locatie

's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard

Weet jij al hoe belangrijk het is dat voorwerpen gebruiksvriendelijk zijn? En wil jij daar nog veel meer van weten - en zelfs je beroep van maken? Dan is dit de ideale start!

De opleiding technicus human technology verbindt drie richtingen: Productontwikkeling, ICT en technische processen. Het onderwijs is projectmatig. Je werkt dus steeds aan een bepaald project. De onderwerpen komen uit de actualiteit en enkele projecten zijn in opdracht van het bedrijfsleven. Dit is afhankelijk van de vraag vanuit de maatschappij. 

Binnen de projecten is Design Thinking de werkwijze die gebruikt wordt om problemen op te lossen. Je verdiept je in de vraag, na een thematisch onderzoek ga je richting bepalen door middel van technieken als brainstorming en mindmapping. Vervolgens ontwikkel je concepten, deel je ideeën met anderen, verwerk je de feedback en maak je visualisaties en/of een prototype.

In het maakproces dat hierbij hoort leer je 3D printen, lasercutten en verschillende digitale programma's zoals Sketch Up, Solid-Works, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator en Adobe Indesign. Ook ben je vaak bezig met traditionele technieken als schetsen, houtbewerking en foamsnijden. Een voorbeeld van een maakproject met een link met ICT is het werken met een Arduino (microcontroller) die bijvoorbeeld motortjes aanstuurt.

Je krijgt ook algemene vakken zoals Nederlands, Engels, loopbaan en burgerschap en rekenen. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding. 

Voor het examen stel je een bewijsmap samen. Hierin verzamel je producten waaruit blijkt dat je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt.

Als technicus human technology (HT) richt je je op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van producten. Je gebruikt creatieve en innovatieve methoden om praktische problemen op te lossen.

Je bent bezig op het raakvlak van ontwerp, techniek en de mens. De uitdaging is om het leven makkelijker te maken met concepten die aan deze eis voldoen. Je bent de tussenpersoon die de gebruiker en de ontwikkelaar van technische producten met elkaar verbindt. Je kunt aan de slag in de ontwerpwereld, bij een onderzoeksbureau, in de zorg, dienstverlening of een adviesbureau.

Een HT-er is altijd gebruikersgericht, communicatief, analytisch, creatief en probleemoplossend. Je kunt goed werken in teamverband, je bent flexibel en je beschikt over projectmanagementvaardigheden. Je hebt gevoel voor marketing, trends en vormgeving. En je kunt je goed inleven in situaties die per bedrijf of branche verschillen.

Je loopt in leerjaar twee en drie stage. Bijvoorbeeld bij een ontwerpbureau, een maaklab of een productiebedrijf.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Reiskosten en entree van excursies betaal je zelf.

* Inclusief indicatie aanschaf laptop

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
  • Mbo-diploma niveau 3
  • Minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree of hbo niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1* € 1363,-
Leerjaar 2 € 86,-
Leerjaar 3 € 5,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 150,-
Leerjaar 2 € 150,-
Leerjaar 3 € 150,-


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters