Vakman-ondernemer

Vakman-ondernemer

Vakman-ondernemer

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 1 jaar
Crebo 25165

Locaties

's-Hertogenbosch Vlijmenseweg Veghel Muntelaar

De opleiding vakman-ondernemer duurt één jaar. In die periode werk je aan verschillende 'competenties' die je als ondernemer nodig hebt. Je werkt gedurende het jaar vanuit jouw eigen onderneming, zodat je ook echt ervaring opdoet als ‘startend’ ondernemer. Je gaat zelf ervaren waar startende ondernemers mee te maken krijgen. Je leert omgaan met uitdagingen en tegenslagen, marktgericht te denken en te handelen. Je wordt uitgedaagd kansen te zien, deze te grijpen en meerwaarde te creëren.

Tijdens het studiejaar wordt er op school veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van de kwaliteiten die je nodig hebt als ondernemer; je persoonlijk ondernemerschap. Ook de commerciële en financiële kant van ondernemerschap komen aan bod. Je wordt daarbij begeleid door een businesscoach. Je verwoordt dit in het ondernemingsplan dat je aan het einde van het jaar presenteert voor experts.

Je kunt goed zelfstandig denken en werken. Je bent sociaal sterk, commercieel en innovatief. Natuurlijk ben je enorm gedreven om van jouw onderneming een succes te maken. Je denkt altijd een aantal stappen vooruit, durft risico's te nemen en neemt ook de verantwoordelijkheid voor je eigen beslissingen. Je moet dus durven, maar dan ben je wel eigen baas!

Naast het diploma dat je kunt behalen, heb je aan het einde van het schooljaar een startklare startup waar je direct mee aan de slag kan of al mee onderneemt.

Tussentijdse instroom is mogelijk. 

Lijkt het je leuk om een eigen bedrijf te hebben of heb je een hobby waarmee je graag geld wilt verdienen? Als vakman-ondernemer ben je een ondernemer in jouw eigen vakgebied. Droom je van een eigen kapsalon of accountantsbureau? Of wil je als zelfstandige aan de slag in de zorg of juist in de bouw? De keuze is aan jou. Maak van jouw droom, jouw eigen onderneming.

Je start een eigen onderneming in iets waarin jouw interesse ligt, waar je goed in bent en waar een markt voor is. Je bepaalt zelf in welke branche dat is. Als zelfstandig ondernemer ben je verantwoordelijk voor alles wat er gebeurt in jouw onderneming.

Na deze opleiding ga je aan de slag als zelfstandig ondernemer. Dat betekent dat je een eigen bedrijf gaat runnen in het vakgebied van jouw keuze.

Je loopt één dag in de week stage bij een erkend leerbedrijf. De stage is bij een zelfstandige ondernemer in de branche waarin jij wilt ondernemen. Naast vakinhoudelijk leren kan je ook je stage gebruiken om je ideeën te toetsen. In sommige gevallen kan jouw eigen bedrijf als stagebedrijf dienen. Je brengt 280 uur door in deze beroepspraktijk. Je werkt aan opdrachten en samen met de begeleiders van school en je praktijkbegeleider houd je je voortgang in de gaten. 

Nieuwsgierig naar de erkende leerbedrijven waar je stage zou kunnen gaan lopen? Kijk dan op: http://www.stagemarkt.nl/.
 

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen. 

  • Je wordt uitgenodigd voor een intakegesprek waarin je jouw ondernemersdroom toelicht.
  • In juni is er een kennismakingsbijeenkomst waarbij je aanwezig dient te zijn. 

Meer informatie over aanmelden vind je hier.

26 plaatsen zijn voor studenten van het Koning Willem I College.

Mogelijk zijn er extra kosten in verband met het opzetten van een onderneming.

Je weet bij de start van de opleiding in welke richting je wilt ondernemen. Dit licht je toe tijdens een intakegesprek.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 7,1
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
- 76%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Vakman-ondernemer - 86%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Vakman-ondernemer
Kans op stage
Vakman-ondernemer
Startsalaris
uurloon
Vakman-ondernemer - € 12

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

Om met deze opleiding te kunnen beginnen heb je minimaal een afgeronde vakopleiding op mbo-niveau 3 nodig en je moet een ondernemingsdroom hebben. Je hoeft nog geen eigen onderneming te hebben maar al wel een duidelijk idee hebben waarin je wilt ondernemen. Indien je al wel een eigen onderneming hebt kan je deze in het studiejaar verder ontwikkelen.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree of hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 € 200,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters