Veiligheid en vakmanschap / Servicemedewerker gebouwen

Servicemedewerker gebouwen (1)

Veiligheid en vakmanschap / Servicemedewerker gebouwen

Algemene informatie

Niveau 2
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25024

Locatie

's-Hertogenbosch, Rietveldenweg

Heb jij evenveel belangstelling voor het leger als voor techniek? Via deze opleiding word je militair en kun je als Servicemedewerker gebouwen aan de slag bij Defensie.

De eerste vier maanden ben je bezig met de algemene militaire vakken. Dit doe je zowel op het Koning Willem I College als op je stage. Vanaf januari word je voorbereid op een uitdagende militaire startfunctie. Je leert van alles over bouwtechniek, maar ook over civiele techniek, elektro- en installatietechniek.

Ook doe je veel aan sport en ontdek je de kracht van samenwerken met je medeleerlingen. Je krijgt militaire lessen van militair instructeurs. Daarnaast krijg je tijdens je opleiding Nederlands, (militair) Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. De opleiding bestaat uit een basisdeel en een keuzedeel Veiligheid. Na 24 maanden ben je klaar voor een baan als soldaat/marinier of korporaal.

Ben je 17 jaar of ouder? Dan is de bbl-opleiding Service medewerker gebouwen misschien iets voor jou. Deze opleiding wordt in samenwerking met Defensie gegeven. Meer informatie: https://futureforcegenie.nl/  

Met je diploma Servicemedewerker gebouwen kun je gaan werken bij de Genie. Dat is het bouwbedrijf van de Koninklijke Landmacht. Bij de Genie kom je functies tegen als timmerman, metselaar, elektricien en installateur. Je werkt aan de aanleg van bruggen of bouwt complete 'compounds' met gebouwen, bunkers, observatieposten en douches.

Als Veiligheid en vakmanschap-techniek student ontvang je - onder voorwaarden - een bruto premie van € 3.500 per jaar. Ben je bijvoorbeeld 4 jaar in dienst, dan kan je totale techniekpremie oplopen tot € 14.000 euro bruto!

Wil je toch liever buiten Defensie aan de slag? Dus niet als militair, maar in de burgermaatschappij? Geen probleem. Dan heb je dankzij deze opleiding een mooie basis voor uiteenlopende functies in de bouw.

Iedere maand ben je één week op stage. De stages zijn op de militaire kazernes. De eerste maanden krijg je hier algemene militaire vakken. Daarna volg je technische stages op de kazerne.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

  • Het bijwonen van een voorlichting is verplicht. Daarnaast moet je de fysieke test met goed gevolg afleggen.
  • Je wordt uitgenodigd voor een motivatiegesprek.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Als je bent toegelaten tot de opleiding vraag je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en Sport Medisch Advies (SMA) aan. De kosten hiervoor betaal je zelf.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit
  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg 
  • Diploma entreeopleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken. 

 

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Verwante opleidingen niveau 3.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1239,-
Leerjaar 1 € 726,-
Leerjaar 2 € 18,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 75,-
Leerjaar 2 € 60,-

Copyright Koning Willem I College 2022
Filters