Verzorgende-IG / praktijkgestuurd leren versneld

Student mbo-opleiding meet bloeddruk bij patiënt Student mbo-opleiding meet bloeddruk bij patiënt Student mbo-opleiding meet bloeddruk bij patiënt

Verzorgende-IG / praktijkgestuurd leren versneld

In het kort

Heb je een mbo-diploma in de richting van zorg, niveau 2? En ben je op zoek naar een mbo-opleiding waarbij je vanuit de praktijk leert? Dan is de opleiding verzorgende-ig / praktijkgestuurd leren versneld bol iets voor jou!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 3
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 2 jaar
  • Crebo: 25656
Ook te volgen als bbl-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over het menselijk lichaam, het verlenen van basiszorg en het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen bij mensen met zorgvragen. Verpleegtechnische handelingen zijn handelingen die alleen uitgevoerd morgen worden door zorgverleners met een diploma. Ook leer je alles over het plannen en organiseren van activiteiten voor een zinvolle dagbesteding, het omgaan met moeilijke situaties en het voeren van gesprekken. Kortom, alles over het verlenen van de juiste zorg, waarbij je ook denkt aan de beweging en het welzijn van de mensen met wie je werkt.

Bij de opleiding verzorgende-ig / praktijkgestuurd leren versneld wordt er niet met vakken, toetsen en cijfers gewerkt. Maar met werkplaatsen en workshops. Je volgt werkplaatsen en workshops met verschillende thema’s waarin jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Heb je al een vooropleiding afgerond in de richting van zorg? Dan zijn veel dingen al bekend voor je. Je werkt dan alleen aan aanvullende onderwerpen welke je nodig hebt om een diploma verzorgende-ig te halen. Natuurlijk krijg je wel les in Nederlands, rekenen en burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Tijdens de opleiding verzorgende-ig / praktijkgestuurd leren versneld leer je door te doen. Je begint in de praktijk. Daar doe je ervaringen op en kom je situaties tegen. Deze praktijkervaringen en situaties bepalen vervolgens wat je wanneer leert als je op school komt. Meer informatie over praktijkgestuurd leren vind je hier.

Alles wat je leert houd je bij en verzamel je. Daarmee laat je zien wat je allemaal kan. Zo’n verzameling noem je een portfolio. Je portfolio bespreek je iedere week op school, maar ook bij de instelling waar je praktijkervaring opdoet. Met hen bespreek je wat je wanneer leert. De opleiding duurt twee jaar. Samen kijken we naar jouw vooropleiding(en), werkervaring en al behaalde certificaten. Zo bepalen we het studietempo en zorgen we ervoor dat je alles leert wat nodig is voor het behalen van het diploma!

De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Tijdens de opleiding verzorgende-ig / praktijkgestuurd leren versneld ben je veel in en met de praktijk bezig. Je komt twee dagen per week naar het Koning Willem I College. Met de docenten bespreek je de ervaringen uit de praktijk. Zo bepaal je samen wat je gaat leren tijdens de theorielessen en eventueel praktijklessen op school.

Ervaring opdoen in het werkveld is misschien wel het belangrijkste voor de opleiding verzorgende-ig / praktijkgestuurd leren versneld. Ieder schooljaar loop je 16 uur per week stage bij een erkend leerbedrijf. De ervaring die je tijdens de stage opdoet, bepalen wat je leert als je weer naar school komt.

Het Koning Willem I College regelt de stageplaatsen voor jou. Natuurlijk staan we open voor eigen inbreng bij het zoeken naar een geschikte stageplaats.

Met een diploma verzorgende-ig / praktijkgestuurd leren versneld kun je aan de slag bij verschillende soorten organisaties en zorginstellingen. Denk aan verpleeghuizen, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, de gehandicaptenzorg of thuiszorg. Je helpt met het opstellen van een plan van aanpak, biedt zorg en begeleidt mensen die extra zorg nodig hebben. Daarbij is communiceren erg belangrijk.

Je vindt het leuk om bij te dragen aan het herstel van mensen die zorg nodig hebben, de kwaliteit van hun leven te verbeteren of in stand te houden. Je kunt je goed inleven, behandelt mensen met respect en werkt graag samen. Daarbij weet je jouw eigen grenzen en die van anderen te bewaken. Onregelmatige werktijden horen bij het beroep.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 4.

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1 € 725,-
Leerjaar 2 € 375,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

Heb je ervaring in de zorg, maar geen mbo-diploma niveau 2?
In een persoonlijk gesprek kijken we samen naar de mogelijkheden om de opleiding verzorgende-ig / praktijkgestuurd leren versneld bol te volgen. Neem voor een persoonlijk gesprek contact met ons op.

Extra intakeactiviteit
Je wordt altijd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

  • Voor het volgen van deze opleiding adviseren we je om een laptop te kopen
  • Mocht het tijdens de opleiding blijken dat je iets langer dan twee jaar nodig hebt om de opleiding af te ronden, dan is dat geen probleem. Ook na twee jaar bieden we je onderwijs aan, afgestemd op wat jij nodig hebt

Een schooldag

Dag
Maandag
Themales: ActiviteitenHoe organiseer je activiteiten voor cliënten?
StudieloopbaanbegeleidingVoorbereiden: hoe staat het met mijn ontwikkeling?
Lunch
pauze
WorkshopHet verzorgen van wonden
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Student verzorgende-ig meet suikerwaardes bij patiënt
70% Praktijk
30% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

De naam van de opleiding verzorgende-ig / praktijkgestuurd leren versneld bol zegt het al: je leert vanuit de praktijk. Ongeveer 70% van de tijd ben je in en met de praktijk bezig.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 6,3
6,7 landelijk
Geslaagde studenten 70%
63% landelijk
Afgestudeerden met werk 100%
97% landelijk
Gebouw locatie Vlijmenseweg

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Hoofdingang: Henri Dunantstraat
Copyright Koning Willem I College 2024