Verzorgende-IG versneld

Student verzorgende-ig en cliënt in rolstoel maken een wandeling buiten Student verzorgende-ig en cliënt in rolstoel maken een wandeling buiten Student verzorgende-ig en cliënt in rolstoel maken een wandeling buiten

Verzorgende-IG versneld

In het kort

Wil je graag iets betekenen voor mensen die zorg nodig hebben? En heb je een mbo-diploma in de richting van zorg op niveau 2? Dan zit je goed met de mbo opleiding verzorgende-ig versneld bbl.

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 3
  • Startmomenten: augustus, januari
  • Duur: 2 jaar
  • Crebo: 25656
Ook te volgen als bol-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over het menselijk lichaam, het verlenen van basiszorg en het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen bij mensen met zorgvragen. Verpleegtechnische handelingen zijn handelingen die alleen uitgevoerd morgen worden door zorgverleners met een diploma. Je gaat aan de slag met voeding, het plannen en organiseren van activiteiten voor een zinvolle dagbesteding en hoe je een cliënt écht leert kennen. Daarbij leer je op welke manier je actief betrokken kunt zijn bij de dagelijkse activiteiten en interactie van cliënten. Kortom, tijdens de opleiding verzorgende-ig versneld leer je alles over het verlenen van de juiste zorg, waarbij je ook denkt aan de beweging van cliënten.

Wanneer je op school bent, volg je verschillende modules. Tijdens de modules zoek je de verdieping met vakkennis en de praktijk. Ook volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Tijdens de mbo-opleiding verzorgende-ig versneld staat de praktijk centraal. Jouw opgedane kennis en ervaring in de praktijk zet je meteen in. Dit doe je tijdens de lessen op het Koning Willem I College, maar ook wanneer je aan het werk bent bij jouw erkende leerwerkplek. En alles wat je leert bij jouw erkende leerwerkplek, neem je weer mee naar school. Samen met andere studenten en de docent bespreek je leerervaringen. Zo leer en ervaar je het beroep van een verzorgende ig!

De opleiding verzorgende-ig versneld bbl werkt niet met vakken, toetsen en cijfers. Maar met modules. Je volgt modules met verschillende thema’s. Zo combineer je vakkennis met de praktijk.

Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je modules. Wat je tijdens de modules leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld!

Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Met een diploma verzorgende-ig versneld niveau 3 kun je aan de slag bij verschillende soorten organisaties en zorginstellingen. Denk aan verpleeghuizen, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, de gehandicaptenzorg of thuiszorg. Je helpt met het opstellen van een plan van aanpak, biedt zorg en begeleidt mensen die extra zorg nodig hebben. Daarbij is communiceren erg belangrijk.

Je vindt het leuk om bij te dragen aan het herstel van mensen die zorg nodig hebben, de kwaliteit van hun leven te verbeteren of in stand te houden. Je kunt je goed inleven, behandelt mensen met respect en werkt graag samen. Daarbij weet je jouw eigen grenzen en die anderen te bewaken. Onregelmatige werktijden horen bij het beroep.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 4.

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 715,-
Leerjaar 1 € 700,-
Leerjaar 2 € 375,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.


Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 25,-
Leerjaar 2 € 15,-

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

Daarnaast moet je werk én een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Heb je ervaring in de zorg, maar geen mbo-diploma niveau 2?
In een persoonlijk gesprek kijken we samen naar de mogelijkheden om de opleiding verzorgende-ig versneld bbl te volgen. Neem voor een persoonlijk gesprek contact met ons op.

Extra intakeactiviteit
Je wordt altijd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

  • Voor het volgen van deze opleiding adviseren we je om een laptop te kopen
  • De opleidingskosten worden bijna altijd vergoed door het erkende leerbedrijf waar je werkt
  • Mocht het tijdens de opleiding blijken dat je iets langer dan twee jaar nodig hebt om de opleiding af te ronden, dan is dat geen probleem. Ook na twee jaar bieden we je onderwijs aan, afgestemd op wat jij nodig hebt

Een schooldag

Dag
Maandag
Module 5Vormen van begeleiding
Module 6Activiteiten
Lunch
pauze
Medisch rekenen  
Nederlands  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Verschillende benodigdheden voor het aanleggen van druk verband
75% Praktijk
25% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 75% van de mbo-opleiding verzorgende-ig versneld bbl besteed je in en aan de praktijk. De rest van de opleiding besteed je aan de theorie. De theorie helpt je de praktijk beter te begrijpen.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 7,2
6,9 landelijk
Geslaagde studenten 66%
72% landelijk
Afgestudeerden met werk 97%
98% landelijk
Gebouw locatie Vlijmenseweg

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Hoofdingang: Henri Dunantstraat
Copyright Koning Willem I College 2024