Van Hoorne Entertainment

In ons mbo-onderwijs werken we zoveel mogelijk samen met bedrijven en instellingen. Dit biedt voordelen voor onze studenten, maar zeker ook voor het bedrijfsleven. Samen met Cosmo Academy starten we vanaf schooljaar 2023 – 2024 een nieuwe samenwerking met Van Hoorne Entertainment. In deze samenwerking bieden we een extra variant aan van onze toerisme en recreatie opleidingen zelfstandig medewerker leisure & hospitality en leidinggevende leisure & hospitality.

Wil je deze video bekijken? Accepteer dan de marketing cookies
accepteer marketing cookies
Theatervoorstelling van Van Hoorne Entertainment

Over Van Hoorne Entertainment

Van Hoorne Entertainment is al meer dan 20 jaar dé specialist op het gebied van musicals, theatervoorstellingen en familie-entertainment. Je kunt Van Hoorne Entertainment kennen van producties als Doornroosje en Shrek. Daarnaast bestaat hun live entertainment uit karakters als PAW Patrol, Peppa Pig, Woezel & Pip, Fien & Teun en Brandweerman Sam. Maar ook van hun eigen parken: Vakantiepark Molenwaard en Avonturenboerderij Molenwaard.

Van Hoorne Entertainment is niet alleen actief met eigen producties en vakantieparken, maar ze ontwikkelen ook producties voor onder andere Het Spoorwegmuseum, Plopsaland De Panne en diverse EuroParcs Resort. Oh … en niet te vergeten: je vindt Van Hoorne Entertainment ook op YouTube én in de bioscoop met hun film over Fien & Teun.

In de praktijk

Waar kun je als student de praktijk beter leren dan daar waar het gebeurd? Dat is waar de opleidingen “powered by” Van Hoorne Entertainment voor staan. Dankzij het grote aanbod van Van Hoorne Entertainment zijn de mogelijkheden eindeloos. Als bedrijf zijn zij nauw betrokken bij de samenstelling en uitvoer van het (praktijk)onderwijs van de twee opleidingen. Naast theorielessen, volgen studenten veel praktijklessen. Meerdere keren per schooljaar worden er workshops en bedrijfsbezoeken georganiseerd. Zo kun je als student de branche van entertainment, toerisme en reactie ervaren en ontdekken. En dat doe je niet alleen achter de schermen, maar ook als gast. Hoe leuk is dat? 😊

De opleidingen zelfstandig medewerker leisure & hospitality en leidinggevende leisure & hospitality “powered by” Van Hoorne Entertainment zijn echt wat voor jou als je het leuk lijkt om iedere dag kinderen en hun familie te vermaken.

De opleidingen

De samenwerking tussen Koning Willem I College, Cosmo Academy en Van Hoorne Entertainment bestaat uit twee opleidingen.

Student leisure & hospitality aan het werk met kinderen op vakantiepark

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality
Tijdens de opleiding zelfstandig medewerker leisure & hospitality (bol, niveau 3) leer je alles zodat jij mensen tijdens hun vakantie of vrije dag een onvergetelijke tijd bezorgt! Dit doe je natuurlijk op een professionele manier. Of dit nou tijdens een voorstelling, evenement, musical of op een vakantiepark is: jij laat bezoekers zich helemaal welkom voelen. Tijdens de opleiding ga je aan de slag met dansen, zingen, acteren, presenteren én gastvrijheid.

Er wordt niet alleen aandacht besteedt aan de uitvoering. Ook de organisatie en planning van shows, activiteiten en evenementen zijn een belangrijk onderdeel van deze mbo-opleiding in de richting van entertainment.

Lees meer
Student leisure & hospitality aan het werk in een parade op vakantiepark

Leidinggevende leisure & hospitality
Ook in de toerisme en recreatiebranche zijn er leidinggevenden nodig. En dat is precies wat je als student van de opleiding leidinggevende leisure & hospitality (bol, niveau 4) leert!

Ook tijdens deze opleiding leer je alles zodat jij mensen tijdens hun vakantie of vrije dag een onvergetelijke tijd bezorgt. Dit alles doe je natuurlijk op een professionele manier. Daarbij leer je ook leidinggeven aan een team én hoe je ervoor zorgt dat alles op rolletjes verloopt. Naast het uitvoeren van een voorstelling, evenement of show draag je dus ook een grote verantwoordelijkheid met je mee. Maar jij weet precies hoe je dat aanpakt!

Lees meer

De voordelen op een rij

Enthousiast geworden over de “powered by” Van Hoorne Entertainment-opleidingen zelfstandig medewerker leisure & hospitality en leidinggevende leisure & hospitality? We zetten nog wat éxtra voordelen voor je op een rij:

  • De theorie van de mbo-opleiding volg je op het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch
  • Tijdens praktijkvakken krijg je onder andere les van medewerkers van Van Hoorne Entertainment. Zo leer je dansen, zingen, acteren en presenteren van mensen die ook nog actief werken in de recreatiebranche
  • Stage lopen? Ook dat is al geregeld! Als je de “powered by” Van Hoorne Entertainment variant volgt, ben je zeker van een stageplek bij Van Hoorne Entertainment
  • Tijdens je stageperiode ontvang je bedrijfskleding van Van Hoorne Entertainment én iedere maand een stagevergoeding

  • De opleiding afgerond? Dan kun je meteen aan het werk bij Van Hoorne Entertainment. De komende jaren is er een grote behoeften aan goed opgeleide entertainers en hospitality medewerkers
  • Binnen Van Hoorne Entertainment is het mogelijk om te groeien! Er wordt geluisterd naar jouw wensen, dromen en doelen
  • Cosmo Academy zorgt tijdens de gehele opleiding voor een persoonlijke coach met oprechte aandacht voor jou en je ontwikkeling.

Goed om te weten

Het Koning Willem I College biedt ook een reguliere variant van deze twee opleidingen aan. Het verschil met de “powered by” Van Hoorne Entertainment is dat studenten van de reguliere variant geen gebruik kunnen maken van de extra mogelijkheden die Van Hoorne Entertainment aanbiedt.

Wil jij je graag aanmelden voor een van de “powered by” Van Hoorne Entertainment – opleidingen? Meld je dan aan via de opleidingspagina van de reguliere variant. Vermeld bij jouw aanmelding dat je graag wil inschrijven voor de “powered by” van Hoorne Entertainment-variant.

Copyright Koning Willem I College 2024