Ontwikkel jouw talent

Op het Koning Willem I College leren we studenten mouleren, afstellen, blancheren, verstek zagen en vele andere jaloersmakende skills. We helpen onze studenten het ontdekken en ontwikkelen van hun talent, door te experimenteren, inspireren en vooral: doen. Daarom organiseren én nemen we deel aan uitdagende vakwedstrijden voor het beroepsonderwijs.

WorldSkills Netherlands organiseert de vakwedstrijden door heel Nederland. Met deze evenementen proberen zij vmbo-leerlingen en mbo-studenten bewuster te maken van hun talenten, kansen en mogelijkheden. Door jongeren na te laten denken over hun toekomst, worden ze geïnspireerd om het beste uit zichzelf te halen en zich hier volledig voor in te zetten. Samen met het onderwijs en bedrijfsleven creëert WorldSkills Netherlands een podium voor vmbo-leerlingen en mbo-studenten.

Het Koning Willem I College is op verschillende manieren betrokken bij de Skills wedstrijden. Zo organiseren we de Skills Talents kwalificatiewedstrijden voor de regio Zuid. Ook is het college ieder jaar het decor voor een of meerdere kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes. Regelmatig kwalificeren onze studenten zich voor de finale van de Skills Heroes. Zij strijden dan namens het Koning Willem I College tijdens Skills The Finals.

Leerlingen regioteam Koning Willem 1 College aan de slag met hun opdracht tijdens de finale van Skills Talents

Skills Talents

De Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Deze wedstrijden bestaan uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd op een mbo-school en uiteindelijk de nationale finale. Deze vindt plaats tijdens Skills The Finals.

Het Koning Willem I College organiseert sinds 2011 de kwalificatiewedstrijden voor de regio Zuid.

 

Lees meer over Skills Talents
Student kok aan het werk aan haar opdracht tijdens finale Skills Heroes

Skills Heroes

Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor het mbo. Deze wedstrijden bestaan uit drie onderdelen: de voorronde op de eigen mbo-school, de kwalificatiewedstrijd die wordt georganiseerd op een mbo-school ergens in Nederland en uiteindelijk de nationale finale. Deze vindt plaats tijdens Skills The Finals.

 

Lees meer over Skills Heroes
Alle studenten van team Koning Willem 1 College tijdens de Skills Heroes

Skills The Finals

Skills The Finals is dé eindstrijd vol met superspannende vakwedstrijden. Finalisten van Skills Talents en Skills Heroes strijden gedurende twee dagen om Nederlands kampioen te worden in hun vakgebied.

Skills The Finals wordt ieder jaar ergens anders in Nederland georganiseerd. Het evenement is gratis te bezoeken. Leuk voor docenten en hun klas!

 

Lees meer over Skills The Finals

Skills Team Netherlands

De Skills wedstrijden worden niet alleen nationaal, maar ook internationaal georganiseerd. Daarvoor wordt Skills Team Netherlands gevormd. Dit team van jonge vakmensen vertegenwoordigt Nederland tijdens de internationale vakwedstrijden. 

Lees meer over Skills Team Netherlands

Laatste updates

Benieuwd naar het laatste nieuws van de Skills? Bekijk de nieuwsberichten!

Copyright Koning Willem I College 2024