Metselaar

Metselaar

Metselaar

Algemene informatie

Niveau 2
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25786

Locaties

Rosmalen De Kleine Elst Oss Gasstraat Oost Veghel Muntelaar

Jij wil metselaar worden? Bij ons word je opgeleid tot een hele goede! 

In het eerste jaar volg je de gecombineerde opleiding voor metselaar en tegelzetter. Je wordt dus breder opgeleid. In het tweede jaar specialiseer je je in de richting metselaar. Eén dag in de week volg je les op school om te werken aan de theorie van het vak. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als metselaar werk je bij een bedrijf in de bouwsector. Vaak is dat een bedrijf dat zich bezig houdt met allerlei werkzaamheden op metselgebied. Denk daarbij aan uitgevoerd (complex) metselwerk, verlijmde kalkzandsteenwanden, verlijmde lichte scheidingswanden en uitgevoerd gerepareerd/hersteld metselwerk. Opdrachtgevers zijn meestal aannemers of particulieren.

Jij werkt op de bouwlocatie, zowel binnen als buiten. De invloed van het weer heeft geen effect op de kwaliteit en nauwkeurigheid van jouw werk. Dat is je eer te na!  Je beschikt dan ook over een professionele beroepshouding. Je bent gemotiveerd, je communiceert actief, je handelt kwaliteitsbewust en je werkt zorgvuldig.

Jij hebt ruimtelijk inzicht en kunt zelfstandig, maar ook in teamverband werken. Tijdens het werk let jij altijd op de veiligheid, voor jezelf en je collega's. 

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Dit onderdeel volg je bij een erkend leerbedrijf. Hierbij voer je opdrachten uit die aansluiten bij je opleiding én je werkzaamheden binnen het leerbedrijf.

Je werkt vier dagen per week in het leerbedrijf en je komt één dag per week naar het Koning Willem I College. Een bpv-overeenkomst van minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf is vereist.

Om aan de beroepspraktijkvorming te kunnen deelnemen, moet je in het bezit zijn van een veiligheidscertificaat (Basisveiligheid VCA). Als je dit certificaat niet hebt dan zijn de examenkosten € 100,-.

Kijk op www.stagemarkt.nl voor een erkend leerbedrijf. 

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

  • Voor locatie Oss, Gasstraat Oost geldt dat vanaf schooljaar 2023 - 2024 de theorielessen worden gegeven op locatie Oss, Euterpelaan. De locatie voor de praktijkvakken blijft Oss, Gasstraat Oost.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 7
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
- 66%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Metselaar - 91%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Metselaar
Kans op stage
Metselaar
Kans op leerbaan
Metselaar
Startsalaris
uurloon
Metselaar - € 12

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op niveau 3 of 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 270,-
Leerjaar 1 € 537,-
Leerjaar 2 € 23,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters