Allround technicus Bedrijfsautotechniek

Eerste Bedrijfsautotechnicus (1)

Allround technicus Bedrijfsautotechniek

Algemene informatie

Niveau 3
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25669

Locatie

's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard

Gaat jouw hart harder kloppen van fraaie bedrijfsauto's en stoere trucks? Dan is deze opleiding voor jou een mooie uitdaging! 

Centraal bij deze opleiding staan: onderhoud en moeilijke reparaties uitvoeren, eenvoudige diagnoses stellen en accessoires monteren aan bedrijfsauto's. Je krijgt daarvoor theoretische-technische leerstof aangeboden ter ondersteuning van de praktijk. Deze krijg je via lesinstructies en in een digitale leeromgeving aangeboden.

Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Als allround technicus bedrijfsautotechniek werk je op een hoger niveau dan een basis technicus bedrijfsautotechniek. Je hebt meer taken en verantwoordelijkheden. Je werkt in werkplaatsen van bedrijfsautobedrijven die behoren tot de mobiliteitsbranche. Je werkgever kan merkdealer zijn of een onafhankelijk bedrijf. Deze bedrijven verkopen nieuwe en gebruikte bedrijfsauto's en ze onderhouden en repareren deze voertuigen.

Je voert zelf ook onderhoudsbeurten uit en stelt eenvoudige diagnoses. Je legt aan de klant uit wat er aan een truck is gebeurd. Om goed met je chauffeurs en klanten te kunnen omgaan, heb je communicatieve vaardigheden nodig. Je begeleidt minder ervaren leerlingen en collega's als zij vastlopen in hun werk. Daarnaast voer je reparaties uit, monteert (elektronische) accessoires en past trucks aan zodat deze geschikt wordt voor een ander soort vervoer.

Als allround technicus bedrijfsautotechniek besef je heel goed dat de vrachtwagens er niet voor ‘de sier’ zijn. Ze zijn belangrijk voor de succesvolle bedrijfsvoering van een klant. De bedrijfsautotechniek vraagt om een bijzonder grote betrokkenheid en servicegerichtheid. Jij zorgt ervoor dat deze bestelbusjes en grote trucks zo veel en zo vaak mogelijk de weg op kunnen, ook al betekent het dat iedere beschikbare technicus moet bijspringen en doorwerken. 

Verder kan een goede allround technicus bedrijfsautotechniek prioriteiten stellen, plannen, is kostenbewust en heeft een groot (verkeers)veiligheidsbewustzijn. 

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Tijdens je opleiding loop je stage bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je de praktijk van je beroep.

Je komt vijf dagen in de week naar het Koning Willem I College. In de laatste twee periodes van leerjaar 1 loop je tien weken lang drie dagen per week stage. Tijdens het tweede en derde jaar loop je het gehele leerjaar twee dagen per week stage.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

In overleg met het bedrijfsleven is besloten alle leerlingen te laten starten op niveau 2 (basis technicus bedrijfsautotechniek). Aansluitend kun je deze opleiding volgen. Deze is in één jaar geprogrammeerd zodat de totale opleidingsduur drie jaar is.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
6,7 6,8
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
69% 49%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen - -
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen
Kans op stage
Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen
Startsalaris
uurloon
Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen - -

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Diploma op niveau 2. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.
  • Heb je het diploma basis technicus bedrijfsautotechniek? Dan is een verkort traject mogelijk.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op niveau 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1357,-
Leerjaar 1 € 503,-
Leerjaar 2 € 367,-
Leerjaar 3 € 355,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters