Eerste Fietstechnicus

Eerste Fietstechnicus

Eerste Fietstechnicus

Algemene informatie

Niveau 3
Leerweg bbl
Dag/avond Dagopleiding
Duur 2 jaar
Crebo 25230

Locatie

's-Hertogenbosch Onderwijsboulevard

Ben jij superhandig? Sleutel je graag aan fietsen? En heb je ook belangstelling voor e-bikes? Kom dan naar het Koning Willem I College voor de opleiding tot eerste fietstechnicus.

Centraal bij deze opleiding staat, dat zal je niet verbazen: fietstechniek, dus onderhoud van en reparaties aan fietsen. Daarnaast leer je hoe je de werkplaats moet aansturen en word je opgeleid tot een goede verkoper. Ook krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

De fietstechniek ontwikkelt zich snel. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe veersystemen en de populariteit van e-bikes. Al eerder is het aanbod van fietsen steeds uitgebreider geworden. Naast de ‘gewone’ fiets heb je de racefiets, ATB, city- en mountainbikes en vouwfietsen.

Als eerste fietstechnicus kun je je op één van die gebieden specialiseren, maar dat hoeft niet. Je krijgt in de werkplaats meestal een werkorder waarop staat wat je moet doen. Je haalt of bestelt de benodigde onderdelen en na afloop controleer je je eigen werk. Je werkt als eerste fietstechnicus op een hoger niveau dan de fietstechnicus. Je voert standaard technische werkzaamheden uit, maar ook relatief complexe werkzaamheden. Naast de technische werkzaamheden word je ook opgeleid voor verkoop en het aansturen van de werkplaats.

Als een reparatie meer tijd of geld kost dan gepland, overleg je met de klant. Je hebt dus een baan met veel zelfstandigheid. Daarvoor moet je behalve handig ook sociaal en communicatief vaardig zijn.

Een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding is deberoepspraktijkvorming (bpv). Hier leer je de praktijk van je beroep. 

Je werkt vier dagen per week in een erkend leerbedrijf en je komt één dag per week naar het Koning Willem I College.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Let op! Om te kunnen starten met een bbl-opleiding, moet je werk hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Voor deze opleiding is een verwant niveau 2 nodig. Met dat diploma duurt de opleiding nog 1 jaar.

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
- 6,5
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
- 82%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Eerste Fietstechnicus - 100%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Eerste Fietstechnicus
Kans op leerbaan
Eerste Fietstechnicus
Startsalaris
uurloon
Eerste Fietstechnicus - € 10

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Beroepsopleiding niveau 2. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden besproken.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op niveau 4.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 654,-
Leerjaar 1 € 147,-
Leerjaar 2 € 200,-
Leerjaar 3 € 200,-

Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Bekijk ook eens deze opleidingen


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters